Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 12-17 (Restaurant 11-22)

Brobygger mellom billedkunst og film

Kunstnernes Hus serverer i høst et dypdykk i den britiske kunstneren Ben Rivers’ arbeid, med utstillingen Urthworks i Nedre sal, filmer i Kunstnernes Hus Kino og kunstnersamtaler. Kunstneren arbeider med bevegelige bilder i form av langfilm og kortere filmer som vises både i galleri og på kino.

Two Years by Eva Vermandel 2021 11 02 133916 thgj

Ben Rivers har i de siste 15 årene utforsket utenomjordiske erfaringer i hverdagen, nomadisk liv, spiritualitet, ritualer og filmens evne til å skape verdener og transformerende erfaringer. Sentralt for livsformene som filmene hans utforsker er stillhet, langsomhet og fordypning i kuriøse prosjekter.

SLOW ACTION HD 15
Slow Action, 2010

Med en interesse for viktorianske utopi-romaner som Francis Bacons "The New Atlantis" og Mary Shelleys "The Last Man", samt science fiction-verkene til Mark von Schlegell (som han har samarbeidet med i Urthworks-trilogien) skaper Rivers en tilbakevendende «balladisk» følelse av underliggende dystopi og livet etter en klimatisk apokalypse.

Urth 2
Urth, 2016

Rivers er en kunstner som beveger seg naturlig mellom film- og kunstfeltene og som interesserer seg mindre for sjangere og merkelapper enn for «cinema» som en kunstform som kan romme et vidt spekter av uttrykk. Denne poetikken gjør seg også gjeldene i hans filmkuratoriske og formidlende virksomhet gjennom visningsserien «The Machine that Kills Bad People» på ICA i London.

Look Then Below 7
Look Then Below, 2019

Slik er Rivers en kjærkommen gjest på Kunstnernes Hus, der vi gjennom Kunstnernes Hus Kino jobber aktivt for å bygge broer mellom billedkunst og film.

Ben Rivers Se alle