Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 12-17 (Restaurant 11-22)
Two years at sea

Two Years at Sea

av Ben Rivers
17.11.21 – 28.11.21

Kunstner og filmskaper Ben Rivers første langfilm Two Years at Sea tar utgangspunkt i livet til en faktisk person i Aberdeenshire, Skotland og er inspirert av Knut Hamsuns roman Pan. Et sjangeroverskridende og hypnotisk portrett av en ensom visjonær.

A rare thing in cinema – a vision of true happiness.

Time Out

Om filmen

En mann ved navn Jake lever en isolert tilværelse i skogen. Han går turer i all slags vær, og tar en lur på skoddefulle sletter og under trær. Han bygger en flåte for å sitte i stillhet på en innsjø. Han henter ved med en gammel Jeep. Jake blir observert i alle sesonger, fordypet i ulike rare prosjekter. Den nøkterne tilværelsen er en radikal drøm han hadde som ung mann, og som han har jobbet to år på havet for å realisere.

Filmen er skutt på 16 mm.

Two Years by Eva Vermandel
Ben Rivers på filminnspilling av Two Years at Sea. Foto: Eva Vermandel

Om filmskaperen

Ben Rivers (f. 1972, Storbritannia) studerte kunst ved Falmouth School of Art og begynte kort tid etter studiene å jobbe med 16mm-film. Filmene hans beveger seg i grenselandet mellom dokumentar og fiksjon og handler ofte om personer (faktiske og fiktive) som på ulike måter har distansert seg fra samfunnet og organiserer livene sine på alternative måter.

Rivers filmer blir vist både både filmfestivaler og gallerier verden over og han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, blant annet FIPRESCI International Critics Prize, 68. filmfestival i Venezia for sin første spillefilm Two Years At Sea, den første Robert Gardner Film Award, 2012 og Baloise Art Prize, Art Basel 42, 2011.

Se også