Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 12-20)

Wild Relatives

av Jumana Manna | Masahat festival for arabisk kunst og kultur
Torsdag 22.09.22
Wild Relatives ICARDA Harvest

Velkommen til filmvisning av Wild Relatives (2018), etterfulgt av en samtale mellom Reem Shadid og Edwin Nasr med tema: "Slow violence and ecological erasure in artistic practices from Syria, Libanon and Palestine".

Denne kvelden er en del av Masahat festival for arabisk kunst og kultur. Festivalen går av stabelen 20.-25. september og tar for seg "forfall" som hovedtema for å fokusere på politikken rundt miljøødeleggelser og kampen for klimarettferdighet i den arabiske verden.

Om filmen

Dypt i jorden, under den arktiske permafrosten, lagres frø fra hele verden på frøbanken Svalbard Globale frøhvelv på Spitsbergen. Frøene fungerer som en slags sikkerhetskopi i tilfelle en katastrofe inntreffer.

Wild Relatives tar utgangspunkt i en hendelse som har vekket medieinteresse verden over: I 2012 ble et internasjonalt landbruksforskningssenter tvunget til å flytte fra Aleppo til Libanon, etter at den syriske revolusjonen ble til krig. Forskningssenteret startet den arbeidskrevende prosessen å plante frøsamlinger basert på Svalbard-sikkerhetskopier.

Filmen følger frø-transaksjonen mellom Arktis og Libanon. Den fanger motsetningen mellom dette store internasjonale initiativet og dets lokale implementering i Bekaa-dalen i Libanon, hovedsakelig utført av unge migrantkvinner. Filmens meditative tempoet skaper spenninger mellom det statlige og det individuelle, mellom industrielle og organiske tilnærminger til frøsparing, mellom klimaendringer og biologisk mangfold - synliggjort gjennom reisen til disse frøene.

Om filmskaperen

Jumana Manna (f. 1987) er en billedkunstner som hovedsakelig jobber med film og skulptur. Arbeidene hennes utforsker hvordan makt artikuleres gjennom relasjoner, og fokuserer ofte på kroppen og materialiteten i forhold til fortellinger om nasjonalisme og stedets historier. Manna er oppvokst i Jerusalem og bor for tiden i Berlin.

Se også