Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

VOICE

Av Ane Hjort Guttu
26.09.23 – 01.10.23
Voice 2

Hvem kan fortelle din historie? Filmskaperen Rhea oppsøker VOICE, et filmverksted for ungdom i Groruddalen i Oslo, for å lage TV-dokumentar om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning.

Om filmen

På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdommer å lage korte, politiske filmer. Etter at en av filmene deres går viralt, får filmskaperen Rhea øynene opp for verkstedet, som hun vil lage en film om. I tradisjonell dokumentar-stil, forsøker Rhea å være "bare en flue på veggen," men det blir etter hvert tydelig at hennes ambisjoner ikke sammenfaller helt med det aktivistiske prosjektet til VOICE. Ungdommene og deres voksne ledere Dawit, Sara og Juan krever mer og mer innflytelse over filmen, og Rhea må strekke seg langt for å lage en «demokratisk» filmproduksjon.

VOICE er en skarp, satirisk og tankevekkende film om makt og motsetninger i moderne mediekultur.

Om filmskaperen

Ane Hjort Guttu er billedkunstner og filmskaper med base i Oslo. Hun har produsert og regissert en rekke korte og lengre filmarbeider, og deltatt i filmfestivaler som MoMA Doc Fortnight, International Film Festival Rotterdam, CPH:Dox eller Courtisane Festival Ghent. Hun har vært festspillkunstner i 2015 og vist filmer på Sydneybiennalen, Gwangjubiennalen og Wien-biennalen, samt i en rekke internasjonale kunstinstitusjoner. Guttu er også aktiv som skribent og kurator, og hun er professor i samtidskunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Se også