Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

The Undercurrent

Filmvisning | Q+A med Rory Pilgrim og Liam Neupert
Torsdag 18.11.21
77 Undercurrent

Velkommen til norgespremieren av The Undercurrent av Rory Pilgrim, en film som på intim og personlig vis utforsker hvordan vi kan håndtere den globale klimakrisen. Pilgrim mottok Prix de Rome i 2019, den eldste og mest prestisjefylte prisen i Nederland for kunstnere under 40 år. Samtale med Pilgrim og kunstner, aktivist og samarbeidspartner Liam Neupert etter filmen.

Visningen presenteres av Unge Kunstneres Samfund (UKS) som en del av heldagsseminaret How Do We Carry On? samme dag.

Om filmen

The Undercurrent ble filmet i Boise, Idaho i USA, og ble laget med 10 ungdomsklimaaktivister fra Boise og småbyer fra området rundt. Mens klimakrisen fremstår som det viktigste temaet, utforsker aktivistene hvordan klimaendringer henger sammen med andre aspekter av livene deres, som familie, religion, vennskap, kamp for likestilling og det essensielle behovet for et hjem. For hva er det som får oss til å føle at vi hører til et sted: Er det et hjem? Et land? Eller hverandre?

Om filmskaperen

Rory Pilgrim (f. 1988, Storbritannia) bor og jobber i Ee (NL) og Isle of Portland (UK). Rory studerte kunst ved Chelsea College of Art and Design, London (2005-2008) og var deltaker ved De Ateliers, Amsterdam (2008-2010). Pilgrim jobber med et bredt spekter av medier, inkludert låtskriving, komposisjon, film, musikkvideoer, tekst, tegning og liveopptredener. Rorys arbeid er inspirert av aktivistisk, feministisk og sosiopolitisk kunst, og har som mål å utfordre hvordan vi kommer sammen, snakker, lytter og streber etter sosial endring.