Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
Sovekupe 6961 web

Sovekupé nr 6

av Juho Kuosmanen
12.01.22 – 19.01.22

Sovekupé nr. 6 tar deg med på en togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er på kortlisten til en Oscar-nominasjon i kategorien Beste internasjonale film. Filmen er også nominert til Golden Globes.

Om filmen

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

Filmen er basert på Rosa Liksoms prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

Om filmskaperen

Juho Kuosmanen (f. 1979) er en finsk filmskaper og manusforfatter. Han ble uteksaminert fra Aalto University School of Arts, Design and Architecture i 2014 med avgangsfilmen The Painting Sellers (2010). Sovekupé nr. 6 Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv (2016).

Se også