Kjøp et kunstverk av Ida Ekblad

Sommeren på Kunstnernes Hus Kino

Kunstnernes Hus Jan Khur Kino 1619

Mens Kunstnernes Hus Kino tar en kort sommerpause, finner du her noen høydepunkter fra våre filmskaper- og kunstnersamtaler i 2021. God sommer!

Filmskapersamtale: GRITT

Filmskaper Itonje Søimer Guttormsen i samtale etter visning av hennes kritikerroste film GRITT (2021). Samtalen ledes av Maria Fosheim Lund,forskningsbibliotekar ved Nasjonalbibliotekets filmseksjon og medlem av Kunstnernes Hus Kinos programråd.

Samtale: Off Frame

Se filmskaper Mohanad Yaqubi, professor i historie Toufoul Abou-Hodeib og kunstner Helle Siljeholm i samtale om Yaqubis film Off Frame AKA Revolution Until Victory (2015).

Filmskapersamtale: Manifest

Etter førpremieren av Ane Hjort Guttus film "Manifest" (2020) ble det samtale mellom filmskaperen og kunstner Lotte Konow Lund.

"Manifest" handler om en kunstskole som på overflaten ser ut som en kunstutdannelse integrert i et stort universitet. I hemmelighet opererer denne avdelingen imidlertid som en autonom, eksperimentell skole med egne regler for undervisning, evalueringer, rapportering, planlegging og administrasjon.

Arrangementet var en del av programmet Borgernes Bakgårdskino, et samarbeid mellom Kunstnernes Hus Kino og avgangsutstillingen Til Salgs/St. Olavs gate 32 av bachelorstudentene ved KHiO.

Filmskapersamtale: Sommernatt ved stranden

Det sosiale og kulturelle livet i 1930-tallets Oslo er utgangspunktet for filmkabareten "Sommernatt ved stranden" (2020) laget av den danske kunstnerduoen Astrup & Bordorff. Visningen ble etterfulgt av en samtale med duoen.

Arrangementet var en del av programmet Borgernes Bakgårdskino.

Panelsamtale: Byutvikling for fellesskapet

Salget av St. Olavs gate 32 i Oslo føyer seg inn rekken av institusjoner og kulturhistoriske bygg, opprinnelig bygget for felleskapet og for å utvikle kultur- og kunnskapsproduksjon som enten fraflyttes eller selges, og som havner i privat eie.

Men dette var ikke alltid byens visjoner, og trenger heller ikke å forbli slik. Temaet diskuteres av Eva Moshuus, Ole M. Y. Pedersen, Sofia Rana og Tone Selmer-Olsen. Kunstner og kurator Helle Siljeholm leder samtalen.

Arrangementet var del av Borgernes Bakgårdskino.

Panelsamtale om filmdistribusjon

Panelsamtalen "Distributed Futures: Alternative Circuits for Alternative Films" diskuterte behovet for bedre alternative strukturer for produksjon og distribusjon av film. I panelet: Mariken Halle, Nicolas Siepen, Anne Lalja Utsi, Silja Espolin Johnson og Mike Sperlinger.

Panelet var del av prosjektet Mapping Distribution – et samarbeid mellom Kunstnernes Hus Kino og On & For Production and Distribution.

Videoserie om filmdistribusjon

Case studie Mapping Distribution

Se også videoserien som ble laget som del av samme prosjekt. Med bidrag fra Arctic Moving Image Festival, Samisk Filminstitutt, Filmbyrået Jack, Nordland kunst- og filmhøgskole med flere.

Klikk her