Sisters with Transistors

08.09.21 – 19.09.21
22sisters transistors art video Sixteen By Nine Jumbo1600

Et elektrisk manifest av en film - om de kvinnelige pionerene innen elektronisk musikk hvis omfavnelse og eksperimentering med teknologien har øvd stor innflytelse på hvordan vi produserer og hører musikk i dag. Fortalt av kunstner og musiker Laurie Anderson.

Om filmen

Elektronisk musikk har stadig utviklet seg siden dens begynnelser tidlig på 1900-tallet. Fra digitale syntetisere med sine ubegrensede muligheter, til den siste gjenoppreisningen av analog innspilling; fra den umulig perfekte tonehøyden til Auto-Tune, til demokratisering av musikkskaping for en generasjon "soveroms" -produsenter-hver av disse ekstraordinære utviklingene er direkte knyttet til kvinnens arbeid og kunstnerskap i "Sisters with Transistors" . ” Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Pauline Oliveros, Wendy Carlos, Eliane Radigue, Suzanne Ciani og Laurie Spiegel er blant de største pionerene innen moderne lyd, og vi fortsetter å føle deres innflytelse, men de fleste har aldri hørt om dem.

Om filmskaperen

Lisa Rovner er en fransk-amerikansk filmskaper og kunstner bosatt i London. Hennes første dokumentarfilm Sisters with Transistors ble finansiert av BFI. Filmen hadde premiere på SXSW 2020 og vant prisen Next Wave Award på CPH:DOX 2020.

Se også