Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Purpurrød og slagside, gjellepust og luktesans

av Iselin Linstad Hauge
Onsdag 11.05.22
Iselin Linstad Hauge Purpurrød og slagside gjellepust og luktesans

Sammen med musiker og komponist Simen Korsmo Robertsen har billedkunstner Iselin Linstad Hauge skapt et nytt arbeid som befinner seg i krysningsfeltet mellom billedkunst, scenekunst og musikk. Dette er en visning med live musikk, tekst og film, som kun vises denne ene kvelden og eksklusivt på Kunstnernes Hus Kino.

Om visningen

Forestillingen tar utgangspunkt i setningen "I am a creature of the mud, not the sky", fra boken When Species Meet av filosofen og biologen Donna Haraway. Med et materiale Linstad Hauge har filmet i et spenn over flere år, blir live musikk, tekst og film flettet sammen i en undersøkelse av relasjonen mellom menneskekroppen og andre dyrekropper, hvor språk, søken etter sammenhenger og fascinasjonen for farger og spontanitet står sentralt.

Visningen er støttet av Fond for lyd og bilde og Norsk Fotografisk Fond.

Om kunstnerne

Iselin Linstad Hauge (f. 1981) er utdannet ved European Film College (Ebeltoft, Danmark), Statens Kunstakademi (Oslo) og har en mastergrad i film fra Akademin Valand (Gøteborg). Hun har vist arbeider nasjonalt og internasjonalt som Den frie (København), Høstutstillingen (Oslo), Centre Pompidou (Paris), Nordic Outbreak (New York), Drammens Museum, Museet for samtidskunst (Oslo) og hun viste nylig to videoarbeider på Festspillutstillingen i anledning Festspillene i Nord-Norge (Harstad). Hauge er medredaktør for kunstpublikasjonen og forlaget Spesial Nord. Hun har også en av hovedrollene i Ane Hjort Guttus spillefilm VOICE med premiere i høst.

Simen Korsmo Robertsen (f. 1988) arbeider som komponist, musiker, koreograf og pedagog. Hans arbeid er tverrfaglig forankret og har stillhet og lytting som sentrale omdreiningspunkter. Han er utdannet jazzpianist, lektor i musikkpedagogikk ved Norges musikkhøyskole og koreograf ved Kunsthøyskolen i Oslo. Han er også medlem av Norsk komponistforening og er tildelt flere utmerkelser for sitt kunstneriske arbeid. Hans siste arbeider involverer bredt spekter av tverrkunstneriske samarbeid i tillegg til lydinstallasjoner og solokonserter.

Se også