Petite Maman c Lilies Films 3

Petite Maman

av Céline Sciamma

Petite Maman er en ny, kritikerrost filmperle fra den franske Portrett av en kvinne i flammer-regissøren Céline Sciamma. I denne filmen vender hun tilbake til sine nydelige skildringer fra barnas verden, slik hun har vist at hun er en mester i å gjøre i sine tidligere filmer Tomboy, Vannliljer og Girlhood.

Om filmen

Etter tapet av bestemora, er Nelly og familien sammen for å rydde ut av mammaens barndomshjem. Nelly utforsker huset og områdene rundt, til hun en dag møter ei jevnaldrende jente ved ei trehytte i skogen.

Om filmskaperen

Den franske filmskaperen Céline Sciamma (f. 1978) studerte fransk litteraturvitenskap før hun begynte ved filmskolen La Fémis. Hun debuterte med filmen Naissances des pieuvres/Water Lilies (2004). Siden det har hun laget en håndfull ikoniske filmer der seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt: Tomboy (2011), Girlhood (2014) og Portrett av en kvinne i flammer (2019), som var en av de store favorittene på filmfestivalen i Cannes i 2019, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

Se også