Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Petite Maman c Lilies Films 3

Petite Maman

av Céline Sciamma
24.11.21 – 28.12.21

Petite Maman er en ny, kritikerrost filmperle fra den franske Portrett av en kvinne i flammer-regissøren Céline Sciamma. I denne filmen vender hun tilbake til sine nydelige skildringer fra barnas verden, slik hun har vist at hun er en mester i å gjøre i sine tidligere filmer Tomboy, Vannliljer og Girlhood.

Om filmen

Etter tapet av bestemora, er Nelly og familien sammen for å rydde ut av mammaens barndomshjem. Nelly utforsker huset og områdene rundt, til hun en dag møter ei jevnaldrende jente ved ei trehytte i skogen.

Om filmskaperen

Den franske filmskaperen Céline Sciamma (f. 1978) studerte fransk litteraturvitenskap før hun begynte ved filmskolen La Fémis. Hun debuterte med filmen Naissances des pieuvres/Water Lilies (2004). Siden det har hun laget en håndfull ikoniske filmer der seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt: Tomboy (2011), Girlhood (2014) og Portrett av en kvinne i flammer (2019), som var en av de store favorittene på filmfestivalen i Cannes i 2019, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

Om forfilmen

Marthasykkeltiurbil (2021, 5 min) er en sorthvitt stumfilm med firhendig komposisjon for kirkeorgel. En morgen sykler Martha til jobben fra hytta der hun bor, på grensen til snaufjellet. På vei ned bakkene mot bygda passerer hun en travel hytteturist på den smale grusveien, og en tiur blir skremt opp fra grøftekanten og flyr inn i forhjulet hennes.

Billedkunstner Lars Monrad Vaage arbeider hovedsakelig med maleri, tegning og film. Flere filmer tar utgangspunkt i egne malerier, slik som Solslyng (2017) og Vinternatt (2019) som begge hadde premiere på Kunstnernes Hus Kino.

Motiver går igjen i de ulike mediene, og tematikken dreier seg ofte rundt en slags trass mot de tilsynelatende uovervinnelige kreftene vi begrenses av.

Se også