Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Knit's Island

Filmvisning og samtale med Screen Cultures-studenter
Onsdag 05.06.24
Knitsisland

Et fransk filmteam inn i et digitalt spillunivers, der det handler om å overleve. Her kommer de i kontakt med et fellesskap av spillere som deler deres historier, frykter og ambisjoner. Studenter fra masterprogrammet Screen Cultures ved Universitet i Oslo viser filmen Knit's Island og inviterer til en teoretisk forankret samtale om spill. Samtalen vil foregå på engelsk.

Om filmen

Et eller annet sted på nettet finnes det et område på 250 kvadratkilometer hvor individer har etablert virtuelt samfunn. Filmteamet, bestående av tre franske regissører, utforsker samfunnet ved å ta kontakt med flere i "lokalbefolkningen" i spilluniverset. Dette mystiske, post-apokalyptiske landskapet viser seg å være et møtested, hvor historier, ideer og vennskap deles. Ved å blande minner fra spillet med historier fra deres virkelige liv, vil en gruppe ta oss med på en vandring langs internettets grenser. Ved å bevege seg langs grenselinjene for dette stedet, utforsker Knit's Island virtualiseringen av våre liv, og stiller spørsmål ved fremtiden til vår materielle verden.

Om filmskaperne

Guilhem Causse, Ekiem Barbier og Quentin L’helgoualc’h møttes på Kunsthøyskolen i Montpellier. I 2016 dannet de en forskningsgruppe som stiller spørsmål ved forholdet til virkeligheten i online videospill. I 2017 kom de ut med sin første dokumentariske utforskning i spillet GTA V Online, og regisserte kortfilmen Marlowe Drive, som de viste under en retrospektiv utstilling av David Lynchs kino på Kunstsenteret i Montpellier, MO.CO. I filmen møter du spillkarakterer som tar opp spørsmål angående vårt forhold til det virtuelle gjennom representasjonen av ”American consumerist dream”. Filmen ble vist på Brive kortfilm festival, FIFIB Bordeaux, the Centquatre studio og på Cartier foundation, blant andre steder. I 2018 begynte de å skrive dokumentaren Knit’s Island, som er filmet i et online spill.

Se også