Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Into My Lungs

Filmvisning og samtale med Ayman Alazraq og Emanuel Svedin
Onsdag 18.05.22
Cotton factory worker 5

I samarbeid med Kunsthall Oslo inviterer vi til premieren av Into My Lungs, en dokumentarfilm om arbeidsforholdene innenfor tekstilindustrien i Bangladesh.

Visningen vil bli etterfulgt av en samtale med filmskaperne Ayman Alazraq og Emanuel Svedin, ledet av Silja Espolin Johnson. Samtalen foregår på engelsk.

Om filmen

Into My Lungs er initiert av kunstnerne Ayman Alazraq og Emanuel Svedin. Da pandemien inntraff og de to kunstnerne ble påtvunget en avstand til produksjonen, klarte de å snu situasjonen til prosjektets fordel. Ved hjelp av den Dhaka-baserte produsent Fouzia Choudury og et lokalt filmteam har de fått en sjelden tilgang til fabrikker og sykehus, samt en nyansert innsikt i alle aspekter av den komplekse situasjonen.

Into My Lungs
er finansiert av Kulturrådet og Oslo kommune.

Om filmskaperne

Ayman Alazraq (f. 1979, Jerusalem) er kunstner, filmskaper og programmedarbeider ved Kunstnernes Hus Kino. Han er en av grunnleggerne av det Ramallah-baserte produksjonsselskapet Idioms Film og har produsert en rekke verk og kortfilmer, som er blitt utstilt og vist internasjonalt.

Emanuel Svedin (f. 1983, Stockholm) bor og jobber i Stockholm og Oslo. Svedin har en BFA fra Kunstakademiet i Oslo (2008), og en MFA fra Valand Kunsthøgskole (2012). Svedins kunstneriske praksis er skulptur-, video- og installasjonsbasert. Tematisk springer verkene ut fra en interesse for spesifikke materialer og steder - deres politiske, geografiske, historiske forhold, deres gevinster og konflikter.

Alazraq og Svedin studerte sammen og har samarbeidet tidligere.

Alazraq Svedin KORO LOWRE Sphoto Niklas Hart 2
Emanuel Svedin og Ayman Alazraq. Foto: Niklas Hart

Se også