Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

IF REVOLUTION IS A SICKNESS

av Diane Severin Nguyen
Torsdag 24.08.23
1 Film2 Ifrevolutionisasickness

Spesialvisning av trilogi fulgt av samtale med kunstner Diane Severin Nguyen og Marie-Alix Isdahl.

Om programmet

For første gang vises Diane Severin Nguyens kortfilmer Tyrant Star (2019) og IF REVOLUTION IS A SICKNESS (2021) sammen med et utdrag fra kunstnerens kommende film, In Her Time (2023). Med utgangspunkt i K-pop-kultur i Polen, gjenskapning av historiske krigsscener i et kinesisk filmstudio, vlogging og vietnamesiske folkedikt, tar Nguyens videoverker for seg de mangefasetterte historiene om makt, traumer og eufori som former bildene vi omgir oss med.

Etter visning inviterer vi på samtale mellom Nguyen og skribent, forsker og medkurator for arrangementet, Marie-Alix Isdahl, om kunstnerens nylig fullførte trilogi.

Visningen presenteres av Kunstnernes Hus Kino i samarbeid med MOMENTUM 12-biennalen og Marie-Alix Isdahl. Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Kulturetaten.

Om filmene

Tyrant Star, 2019
Lengde: 16min
Land: Vietnam, USA
Språk: Vietnamesisk, engelsk
Undertekst: Engelsk

Tyrant Star utspiller seg i tre kapitler, og starter med gatene i Ho Chi Minh City tonesatt til et ca dao-dikt om håpløs kjærlighet, fulgt av en vietnamesisk YouTube-stjerne som fremfører en cover-versjon av The Sound of Silence, for så å avslutte med opptak fra et barnehjem.

Kortfilmen fremhever subtile bevegelser, fragmenterte kropper og hvordan sanger og historier veves sammen på nye måter over tid.
_____________________________________

IF REVOLUTION IS A SICKNESS, 2021

Lengde: 19min
Land: USA, Polen
Språk: Polsk, Vietnamesisk
Undertekst: Engelsk

Kortfilmen er satt til Warszawa og følger en foreldreløs vietnamesisk jente som vokser opp til å bli del av en polsk K-pop-dansegruppe. Filmen veksler mellom førstepersonsfortelling, utdrag fra revolusjonære tekster, nesten-abstraksjon og musikkvideo, og undersøker hvordan selvrealisering finner sted gjennom både samlende og motstridende bilder.
_____________________________________

In Her time, 2023 (60 min, Kina)
Lengde: 15min (utdrag av 60min)
Land: Kina
Språk: Kinesisk, engelsk
Undertekst: Engelsk

Et utdrag fra den kommende In Her Time vil bli vist under arrangementet. Nguyens siste og lengste film hittil er spilt inn i Kinas største filmstudio, Hengdian World Studios, og følger en skuespiller mens hun forbereder seg på hovedrollen i et historisk krigsdrama. Bekjennelse, repetisjon og performance kommer sammen i et komplekst portrett av en kunstner som må gjenskape smerte for å uttrykke sin ideelle visjon for fremtiden.

Om kunstneren

Diane Severin Nguyen er en amerikansk-vietnamesisk kunstner som arbeider med fotografi, video og installasjon. Gjennom materielle og skulpturelle eksperimenter tilnærmer Nguyen seg det fotografiske øyeblikket som noe som dreier som om forvandling. Heller enn et medium for dokumentasjon, er Nguyen interessert i fotografiet som et sett av forhold formet av begjær og spekulasjon. Videoverkene hennes utdyper det fotografiske øyeblikket ved å gå mer historisk til verks, og utforsker hvordan makt, trauma og propaganda former de mange bildene vi forholder oss til, både kollektivt og personlig.

Nguyen har stilt ut arbeidene sine internasjonalt, på steder som SculptureCenter, The Renaissance Society, Rockbund Museum, MoMA PS1, Carnegie Museum of Art, Schinkel Pavilion, Jeu du Paume, Hammer Museum og flere andre. Filmene hennes har blitt vist på filmfestivaler som New York Film Festival, International Film Festival Rotterdam og Berlinale. Nguyen er nylig mottaker av Guggenheim-stipendet i 2023 og bor og jobber i New York.

Om moderatoren

Marie-Alix Isdahl er en fransk-norsk skribent og forsker som bor og arbeider i London. Hun er doktorgradskandidat på Goldsmiths, Department of Fine Art, der hun for tiden fullfører et hybrid teori/praksis PhD-prosjekt med støtte fra Henry Moore Foundation og andre. Forskningen hennes undersøker materialitet, begjær og produksjonen av synlighet (og opasitet) innenfor utvinningsregimer. Som medgründer av galleri SCHLOSS har hun organisert en rekke utstillinger og arrangementer i Oslo og internasjonalt, og har som medlem av Institute for Scene Experiments deltatt i prosjekter ved Camden Arts Centre, London (2023) og KW Institute for Contemporary Art, Berlin (2022). Hun har en MA i kritisk teori fra Goldsmiths og har undervist i kritiske studier på BFA-programmet ved Goldsmiths siden 2021.

Om medvirkende

Nikhil Vettukattil er en britisk-indisk kunstner og skribent som bor og arbeider i Oslo. Han bidrar med en tekst som danner utgangspunkt for samtalen mellom Nguyen og Isdahl. Vettukattils kunstpraksis utforsker representasjon og bildeskapende prosesser sett i forhold til levd erfaring. Han er grunnleggeren av Institute for Scene Experiments og som en del av Tenthaus er han medkurator for MOMENTUM 12-biennalen.

Se også