Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

How to Blow Up a Pipeline

Av Daniel Goldhaber
Onsdag 28.06.23
HTBUAP STILL3

Klimakrisen har nådd "point of no return". Årevis med demonstrasjoner og protester har vært nytteløse og en gruppe unge miljøaktivister bestemmer seg for å gjøre alt i deres makt for å være sikre på at deres stemmer blir hørt. De begir seg ut på en farefull ferd i Texas-ørkenen med ett mål for øye: å sprenge en oljerørledning.

Om filmen

En gruppe med unge klimaaktivister bestemmer seg for å ta det neste steget. De har alle lidd som følge av klimaendringene og industrien som forårsaker de. Blant annet har gruppens leder, Xochitl, blitt foreldreløs etter at moren hennes døde i en hetebølge. Årevis med demonstrasjoner og protester har ikke ført noe sted, og gruppen er fast bestemt på at en dramatisk aksjon er nødvendig. For hva er det egentlig som må til for å bli hørt og tatt på alvor av de som sitter med den etablerte makten i et samfunn?

How to Blow Up a Pipeline baserer seg på manifestet ved samme navn som den svenske klimaaktivisten Andreas Malm utga i 2021. Her argumenterer han for sabotasje som et middel i kampen mot global oppvarming. Med dette som utgangspunkt har regissør Daniel Goldhaber konstruert en neglebitende spenningsfilm – en heist-film smidd over samme lest som Ocean’s Eleven, riktignok med langt alvorligere ting på hjertet – som følger aktivistenes risikable vei mot sitt eksplosive mål.

Om filmskaperen

Daniel Goldhaber er en amerikansk filmregissør, manusforfatter og produsent fra Boulder, Colorado. Han har studert ved Harvard University, og i denne perioden lagde han en rekke kortfilmer, blant annet Bad Kid (2013). I 2018 regisserte han sin første spillefilmen Cam, en psykologisk skrekkfilm skrevet av Isa Mazzei.

Se også