Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Hjemmekino: Trygve Luktvasslimo

Den veganske tannbørsten (2019)
22.04.20 – 29.04.20
Amelia Zoe Winther Hansen2 copy

Hver uke viser Kunstnernes Hus Hjemmekino en håndplukket, kunstnerisk ambisiøs film - denne gangen Trygve Luktvasslimos siste film Den veganske tannbørsten (2019).

Den veganske tannbørsten er en satirisk novellefilm som tar for seg klimakrisen og den pågående debatten rundt den, slik den utspiller seg på luksus-cruiseskipet The World, der voksne og ungdom går i klinsj.

Filmen er tilgjengelig mellom onsdag 22. april kl. 18:00 og onsdag 29. april kl. 18:00.

Intervju med filmskaperen

Lær mer om filmen og ideene bak: filmskaper og kunstner Trygve Luktvasslimo i samtale med Kunstnernes Hus Kino programsjef Maria Fosheim Lund.

Om filmen

Idet luksusleilighetsskipet The World seiler forbi Lofoten, kaprer klimarevolusjonære Amelia (14) og Steven (12) fartøyet, som en del av deres plan om å eliminere samfunnets verste fiende: likegyldige voksne. I Den veganske tannbørsten får de etterhvert så velkjente argumentene fra klimadebatten en hul klang og en bitter ettersmak. CO2-utopikere, religiøse, skeptikere og fornektere, krigere og økoliberale – alle står i fare for å ende opp på havets bunn når barna tar over The World. Filmen varer i 37 minutter, med original musikk av Gunnar Idenstam.

Om filmskaperen

Trygve Luktvasslimo (f. 1978) er kunstner bosatt på Valberg i Lofoten hvor han holder på med sin sjette film. Han skriver manus og regisserer, noen ganger lager han musikk og syr kostymer, og han spiller ofte i egne filmer. Arbeidene hans er både alvor og komedie og tar for seg aktuelle spørsmål på en forfriskende måte.

Om Kunstnernes Hus Hjemmekino

Kunstnernes Hus Kino er stengt på ubestemt tid. Likevel vil vi fortsette med å støtte både norske og internasjonale filmskapere gjennom å leie filmverkene deres og tilgjengeliggjøre disse for et bredt publikum. Det er derfor med stor glede at vi lanserer Kunstnernes Hus Hjemmekino.

Slik funker det: Hver onsdag legger vi ut en ny, håndplukket film på vår nettside. Dette kan enten være en film som tidligere er vist på Kunstnernes Hus Kino, eller et verk av en filmskaper som skulle besøkt oss nå i vår. Hver film vil være tilgjengelig i en uke. I tillegg publiserer vi korte videosamtaler der filmskaperne forteller mer om filmene deres og hvordan de opplever den nåværende unntakssituasjonen.

Kunstnernes Hus Hjemmekino er et gratis tilbud. Om du ønsker å støtte oss og vårt kunstneriske program i denne tiden kan du vippse oss et valgfritt beløp. Du finner oss på Vipps under "Kunstnernes Hus" eller #563558.

Se også