Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Hjemmekino: Camilla Figenschou

Pil og bue (2016)
08.04.20 – 15.04.20
17filmen 40

Vi har gleden av å vise Camilla Figenschous film Pil og bue (2016) i forbindelse med vår nye serie Kunstnernes Hus Hjemmekino. Pil og bue er Figenschous første langfilm, der hun videreutvikler et sofistikert og egenrådig filmspråk som er godt etablert i hennes foregående kortfilmer. Filmen er gratis og vil være tilgjengelig mellom onsdag 8. april kl. 18:00 frem til onsdag 15. april kl. 18:00.

Vi har snakket med Camilla Figenschou om hvordan hun opplever den nåværende unntakssituasjon. Klikk her for å lese intervjuet.

Om filmen

I Pil og bue inviteres tilskuer inn i et faktisk miljø, et hestesenter i Bø i Vesterålen. På Bjørkengen gård driver biologen Tiu Simæle og legen Anders Svensson et behandlingsprosjekt for vanskeligstilt ungdom der kroppsarbeid og ulike typer arbeid med hest står i fokus. Stell, ridning, hestemassasje og pil-og-bue-skyting fra hesterygg er noen av aktivitetene ungdommene får prøve seg på. På gården tilbyr de også hesteassistert psykoterapi, en behandlingsform der hestens evne til å lese og forstå kroppsspråk brukes til å synliggjøre menneskelige atferdsmønstre. Filmens styrke ligger i hvordan den ved hjelp av et minimalistisk plott og et sensitivt kameraarbeid lar miljøet og landskapet nærmest snakke for seg selv, mer «direkte» enn om det skulle presenteres i en fortelling eller i en tradisjonell dokumentar.

Om filmskaperen

Camilla Figenschou (f. 1978, Lofoten) er en filmskaper og billedkunstner utdannet ved Konstfack i Stockholm, og med filmstudier ved Universidad del Cine i Buenos Aires, samt på Nordland College of Art and Film, Lofoten. Hun arbeider hovedsakelig med narrrativ film og fotografi. I 2010 debuterte hun med kortfilmen Det begynte å bli ingen natt. Hennes andre kortfilm Å åpne, Å se (2012) ble vist internasjonalt og fikk den prestisjetunge Terje Vigen prisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2012. I 2016 kom hennes første spillefilm Pil og Bue. Figenschous nyeste film Tauba kommer til å feire premierei år.

Om Kunstnernes Hus Hjemmekino

Kunstnernes Hus Kino er stengt på ubestemt tid. Likevel vil vi fortsette med å støtte både norske og internasjonale filmskapere gjennom å leie filmverkene deres og tilgjengeliggjøre disse for et bredt publikum. Det er derfor med stor glede at vi lanserer Kunstnernes Hus Hjemmekino.

Slik funker det: Hver onsdag legger vi ut en ny, håndplukket film på vår nettside. Dette kan enten være en film som tidligere er vist på Kunstnernes Hus Kino, eller et verk av en filmskaper som skulle besøkt oss nå i vår. Hver film vil være tilgjengelig i en uke. I tillegg publiserer vi korte videosamtaler der filmskaperne forteller mer om filmene deres og hvordan de opplever den nåværende unntakssituasjonen.

Kunstnernes Hus Hjemmekino er et gratis tilbud. Om du ønsker å støtte oss og vårt kunstneriske program i denne tiden kan du vippse oss et valgfritt beløp. Du finner oss på Vipps under "Kunstnernes Hus" eller #563558.

Se også