Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Hjemmekino: Mariken Halle

Verden venter (2014)
29.04.20 – 06.05.20
VERDEN VENTER Ola tale Foto Clara Bodeun

Mariken Halles spillefilm Verden venter (2014) er en fascinerende dramakomedie som ble spilt inn på Kunstnernes Hus. Med sin komplekse bildesammensetning forteller filmen flere handlinger samtidig og tilskueren inviteres til å selv utføre eventuelle koblinger mellom de ulike delene. En film som er verdt å se flere ganger, med nye detaljer som åpenbarer seg ved hver visning.

Verden venter vil være gratis tilgjengelig fra onsdag 29. april kl. 18:00 frem til onsdag 6. mai kl. 18:00.

Vi har snakket med Mariken Halle om hvordan hun opplever den nåværende unntakssituasjon. Klikk her for å lese intervjuet.

Ikke siden Erik Løchens filmer har noen filmskaper laget mer interessante filmatiske motforestillinger her til lands.

Jon Inge Faldalen, Rushprint

Om filmen

Tre svenske kvinner jobber på en restaurant i Oslo en sommer. De skal spare opp penger for å starte sitt eget teater. Snakker om mat og hva som finnes på menyen mens de får råd av eldre menn om hvordan man driver aksjeselskap. At det er mye å tenke på før man starter. Om man i det hele tatt skal starte. Så glir vi over på andre mennesker. Mange virker bekymret. De krangler om penger mens de spiser på restauranten. En gravid kvinne kollapser i sin egen babyshower og en farsfigur dukker opp med større og større presanger. En premierefest der ingen liker filmen de har laget klapper sammen. Servitørene guider oss rundt i denne verden. De vet noe vi ikke vet, og sammen med menneskene rundt seg prøver de å stake ut et voksenliv.

I filmen blir vi vitne til en middagsscene der et filmcrew feirer premiere på den fiktive filmen Älskade dig i dag. Her får du en smaksprøve fra rolleinstruksjonene til skuespillerne:

Om filmskaperen

Mariken Halle (f. 1982) er en norsk filmskaper og produsent. Hun er utdannet ved Nordland Kunst og Filmfagskole og Akademin Valand i Göteborg. Hennes eksamensfilm fra Valand var langfilmen Kanskje i morgen (2011),laget sammen med Clara Bodén. Fra 2011-2015 drev hun plattformen Vapen och Dramatik sammen med kunstner og designer Ronja Svenning Berge og filmskaper Clara Bodén. Halle er nå en del av det kunstnerdrevne produksjonsselskapet Alternativet sammen med filmskaperne Guro Bruusgaard, Magnus Mork og Katja Eyde Jacobsen. Hennes siste film Vi er her nå (2020) ble vist på Kunstnernes Hus Kino i mars.

Om Kunstnernes Hus Hjemmekino

Kunstnernes Hus Kino er stengt på ubestemt tid. Likevel vil vi fortsette med å støtte både norske og internasjonale filmskapere gjennom å leie filmverkene deres og tilgjengeliggjøre disse for et bredt publikum. Det er derfor med stor glede at vi lanserer Kunstnernes Hus Hjemmekino.

Slik funker det: Hver onsdag legger vi ut en ny, håndplukket film på vår nettside. Dette kan enten være en film som tidligere er vist på Kunstnernes Hus Kino, eller et verk av en filmskaper som skulle besøkt oss nå i vår. Hver film vil være tilgjengelig i en uke. I tillegg publiserer vi korte videosamtaler der filmskaperne forteller mer om filmene deres og hvordan de opplever den nåværende unntakssituasjonen.

Kunstnernes Hus Hjemmekino er et gratis tilbud. Om du ønsker å støtte oss og vårt kunstneriske program i denne tiden kan du vippse oss et valgfritt beløp. Du finner oss på Vipps under "Kunstnernes Hus" eller #563558.

Se også