Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Hjemmekino: Ed Atkins

Death Mask 5 (2019)
01.04.20 – 08.04.20
Atkins-1

Først ut i vår nye visningsserie Kunstnernes Hus Hjemmekino er den britiske kunstneren Ed Atkins. Atkins arbeider med datagenererte videoarbeider og poesi. Kunstneren har utviklet et særegent filmspråk der dataanimerte figurer synes fanget i et klaustrofobisk, posthumant univers. Filmen er gratis og vil være tilgjengelig fra onsdag 1. april kl. 18:00 frem til onsdag 8. april kl. 18:00.

Vi har snakket med Ed Atkins om hvordan han opplever den nåværende unntakssituasjon. Klikk her for å lese intervjuet.

Se samtalenmellom Ed Atkins og Anne Hilde Neset i forkant av visningen på Kunstnernes Hus i august 2019.

Om filmen

Death Mask 5 (2019)er et spesiallaget verk for Kunstnernes Hus Kino som Ed Atkins presenterte i forbindelse med vår visningsserie SILVER SERIES i august 2019.

Filmen er en ny komposisjon som vever sammen sentrale videoarbeider fra det siste tiåret med uviste klipp, tester, teasere og trailere i en 1 time og 17 minutter-lang flytende og drømmeaktig sekvens. Atkins har svært sjelden vist sine filmer i en kinokontekst, men innlemmet dem i omsluttende installasjoner der betrakterens fysiske tilstedeværelse står sentralt, en visningssituasjon som med kunstnerens egne ord åpner en mulighet for nærvær, intimitet og bevegelse.

Når han valgte å vise sine verk på Kunstnernes Hus (Hjemme-)Kino, ønsket han å skape en helhetlig komposisjon som gir assosiasjoner til cinematiske konvensjoner. Resultatet er en slags besynderlig blockbuster som vever sammen dataanimerte animasjoner, emo-musikaler, arkivfotografier, feltopptak og animert grafisk design. Filmen gir et unikt innblikk i Atkins filmunivers.

Les mer om filmen her.

Om kunstneren

Ed Atkins (f. 1982, Oxford) bor og arbeider i København. Nylige separatutstillinger inkluderer Kunsthaus Bregenz og K21 Düsseldorf (2019); Martin-Gropius-Bau, Berlin; MMK Frankfurt; DHC/ART, Montréal (2017); Castello di Rivoli og Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Turino; The Kitchen, New York (2016); Stedelijk Museum, Amsterdam (2015), The Serpentine Gallery, London (2014); og MoMA PS1 (2012). Atkins deltok også i 2019 på den 58. Venezia-biennalen, den 13. Lyon-biennalen og Performa 13.

Om Kunstnernes Hus Hjemmekino

Kunstnernes Hus Kino er stengt på ubestemt tid. Likevel vil vi fortsette med å støtte både norske og internasjonale filmskapere gjennom å leie filmverkene deres og tilgjengeliggjøre disse for et bredt publikum. Det er derfor med stor glede at vi lanserer Kunstnernes Hus Hjemmekino.

Slik funker det: Hver onsdag legger vi ut en ny, håndplukket film på vår nettside. Dette kan enten være en film som tidligere er vist på Kunstnernes Hus Kino, eller et verk av en filmskaper som skulle besøkt oss nå i vår. Hver film vil være tilgjengelig i en uke. I tillegg publiserer vi korte videosamtaler der filmskaperne forteller mer om filmene deres og hvordan de opplever den nåværende unntakssituasjonen.

Kunstnernes Hus Hjemmekino er et gratis tilbud. Om du ønsker å støtte oss og vårt kunstneriske program i denne tiden kan du vippse oss et valgfritt beløp. Du finner oss på Vipps under "Kunstnernes Hus" eller #563558.

Se også