Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Hjemmekino: Ane Hjort Guttu/Daisuke Kosugi

The Lost Dreams of Naoki Hayakawa (2016)
15.04.20 – 22.04.20
The Lost Dreams of Naoki Hayakawa Stills 300dpi 05

The Lost Dreams of Naoki Hayakawa (2016) av Ane Hjort Guttu og Daisuke Kosugi markerer den tredje delen i vår nye visningsserie Kunstnernes Hus Hjemmekino. Kortfilmen beveger seg i grenseland mellom fantasi og realitet, og utforsker formene kreativiteten vår tar om den bare kan utfolde seg i drømme.

Filmen vil være tilgjengelig mellom onsdag 15. april kl. 18:00 og onsdag 22. april kl. 18:00. Klikk på PLAY ovenfor tittelen for å starte filmen

Intervju med filmskaperne

Lær mer om filmen og ideene bak ved å se på dette digitale intervjuet. Kunstner og medarbeider på Kunstnernes Hus Kino Jon Vogt Engeland har holdt en samtale med Ane Hjort Guttu og Daisuke Kosugi.

Om filmen

Art director Naoki Hayakawa arbeider med content marketing i et prosjektbasert reklamebyrå i Tokyo. Han jobber 16-timersdager og tar aldri ferie. Etter flere år med dette enorme arbeidspresset, befinner Naoki seg i en permanent tilstand mellom søvn og våkenhet der han drømmer underlige og fantastiske drømmer.

Hvordan leves livet i det prekære, senkapitalistiske arbeidsmarkedet? Hvis man aksepterer et premiss om at alle mennesker er født med fantasi og forestillingsevne, hvor tar disse kreative egenskapene veien i et arbeidsliv som er så krevende og gjennomregulert? - Dette er to av de sentrale spørsmålene i denne kortfilmen.

Om filmskaperne

Ane Hjort Guttu (f. 1971) er billedkunstner bosatt i Oslo. Hun arbeider innenfor en rekke ulike medier, men har i de siste årene hovedsakelig konsentrert seg om film- og videoverk som spenner fra undersøkende dokumentarfilm til poetisk fiksjon. Arbeidene hennes tar for seg forholdet mellom frihet og makt, økonomi og offentlig rom, sosial endring og enkeltpersoners handlingsrom. Guttu er også aktiv som kurator og skribent, og hun er professor ved Kunsthøyskolen i Oslo, avd. Kunstakademiet.

Daisuke Kosugi (f. 1984, Tokyo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Gjennom film, skulptur, performance og tekst konstruerer Kosugi scenarier som ofte innebærer en underliggende konflikt mellom personlig frihet og systemer. Hans semi-selvbiografiske filmer guider tilskueren gjennom intime opplevelser der denne konflikten blir kroppslig og emosjonell.

Om Kunstnernes Hus Hjemmekino

Kunstnernes Hus Kino er stengt på ubestemt tid. Likevel vil vi fortsette med å støtte både norske og internasjonale filmskapere gjennom å leie filmverkene deres og tilgjengeliggjøre disse for et bredt publikum. Det er derfor med stor glede at vi lanserer Kunstnernes Hus Hjemmekino.

Slik funker det: Hver onsdag legger vi ut en ny, håndplukket film på vår nettside. Dette kan enten være en film som tidligere er vist på Kunstnernes Hus Kino, eller et verk av en filmskaper som skulle besøkt oss nå i vår. Hver film vil være tilgjengelig i en uke. I tillegg publiserer vi korte videosamtaler der filmskaperne forteller mer om filmene deres og hvordan de opplever den nåværende unntakssituasjonen.

Kunstnernes Hus Hjemmekino er et gratis tilbud. Om du ønsker å støtte oss og vårt kunstneriske program i denne tiden kan du vippse oss et valgfritt beløp. Du finner oss på Vipps under "Kunstnernes Hus" eller #563558.

Se også