Ledig stilling: Administrativ leder
KH Julie Hrncirova Oslobiennalen 7344

Camilla Figenschou møter Kim Hiorthøy

Samtale og filmvisning
Onsdag 17.06.20

Velkommen til en ny utgave av Filmskaper møter filmskaper på Kunstnernes Hus Kino! Denne gangen besøker filmskaper og billedkunstner Camilla Figenschou oss for en samtale med kunstner Kim Hiorthøy. Etter samtalen viser vi Figenschous siste film Tauba (2020).

Vi viser filmen også på søndag 21. juni kl. 18:00.

Om filmen

Tauba følger et kunstnermiljø i Lofoten. Susanne er på kunstnerresidens med sine to døtre, og begynner et samarbeid med dramaturgen Tor. Døtrene blir involvert i et prosjekt med koreografene Toon og Tomas. Kunstnerparet Viktor og Damla lager en video om skogstroll. Gjennom en leken og utforskende visuell tilnærming gir filmen stemningsfulle og smått absurde innblikk i et knippe kunstneres arbeidsprosesser.

Med skuespillerne Anna Katharina Haukeland, Håkon Mathias Vassvik, og kunstnerne Damla Kilickiran, Viktor Pedersen, Toon Van Borm, Thomas Voll og Kjetil Berge. Produsert av Se Nå, med produsentene Shahrukh Kavousi og Yngvar Christensen.

Filmskaper møter filmskaper er en serie med dybdesamtaler om kunstneriske prosesser og produksjonsmetoder i film. Utarbeidet av filmskaperne Mariken Halle, Itonje Søimer Guttormsen, Gunhild Enger, Vibeke Heide og Ellen Ugelstad, i samarbeid med Kunstnernes Hus Kino. Støttet av Fritt Ord.

Om Camilla Figenschou

Camilla Figenschou (f. 1978, Lofoten) er en filmskaper og billedkunstner utdannet ved Konstfack i Stockholm, og med filmstudier ved Universidad del Cine i Buenos Aires, samt på Nordland College of Art and Film, Lofoten. Hun arbeider hovedsakelig med narrrativ film og fotografi. I 2010 debuterte hun med kortfilmen Det begynte å bli ingen natt. Hennes andre kortfilm Å åpne, Å se (2012) ble vist internasjonalt og fikk den prestisjetunge Terje Vigen prisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2012. I 2016 kom hennes første spillefilm Pil og Bue.

Om Kim Hiorthøy

Kim Hiorthøy (1973) er kunstner med utdannelse fra kunstakademiene i Trondheim og København. Han har et bredt virkefelt, med lang fartstid som grafisk designer og illustratør, men har også jobbet som musiker og filmfotograf. I 2017 laget han spillefilmen “The Rules for Everything” som gikk på norske kinoer. I 2019 utgav han boken “Ferdig omslag kommer snart”, en samling design- og illustrasjonsarbeid fra 1994 - 2019. Han har også studert koreografi og arbeidet med scenekunst.

Se også