Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Days

Av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong
Søndag 17.09.23
Aasgaard Armstrong Days Pilot Still068 Gitte 1

Flerspråklige arbeidere i gig-økonomien, søker selvrealisering i Berlin - men når de blir møtt med konsekvensene av deres etiske relativisme, vil de da ende opp med å drikke sin velfortjente Flat White alene...for alltid?

Om filmen

En broket gjeng med gig-økonomi arbeidere får sine liv flettet sammen en kveld på en bar i Berlin. En eiendomsinvestor og hennes assistent lar en besatt GPS gi dem nye muligheter til å utnytte markedet. Plutselig oppdager Alexandra at fremleiekontrakten til studioet hennes ender tidligere enn forventet, og går inn i en eksistensiell krise rundt sin abstrakte rolle i egen kunstnerisk praksis. Galleristen Stefanie har et sterkt ønske om at Alexandra skal begynne å ha performancer i et butikklokale som hun har fått eks-kjæresten sin Hortense kastet ut fra, og lurt en hactivist til å dekke over alle spor ved å betegne det som en kamp mot kapitalismen. Nykommeren Beni forsøker å overkomme sin sosiale angst, og samtidig slutte å høre på horoskop-råd på Marlie’s hostel. Den aspirerende journalisten Chali har allerede blitt boende på sofaen til Nan for lenge, men hun har også forført Philip, kun for å få fiske etter en historie om hans mislykkede håndballkarriere. Philips personlige trener Nuran er redd for at denne avdekkingen kan føre til at dobbeltlivet hans blir avslørt. Men hva var det Hortense lovet Hans i natt mens han var fjern, og hvorfor har det konsekvenser for alles bankkontoer?

Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong i samtale visningen. Filmen ble først present i utstillingen Days på Fotogalleriet.

Om filmskaperne

Ellinor Aurora Aasgaard (1991, NO) og Zayne Armstrong (1986, UK/US) har jobbet sammen siden 2018. Arbeidene deres har blitt vist som både utstillinger og filmvisninger, blant annet på KW Institute for Contemporary Art (DE), Vigelandsmuseet (NO), Fotogalleriet (NO), On&For Production på Nordland kunst- og filmskole (NO), Sundy (UK), Kling & Bang (IS), Doom Spa på Ernst-Reuter-Platz (DE), Radical Film Network Meeting (DE) og Graw Böckler Garage (DE). I høst skal de ha en residency på Triangle - Astérides i Marseille (FR).

Se også