Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)
SIGNALBILDET 02 Hammer Women I Love 7 300dpi

Barbara Hammer

Nasjonalmuseet på Kunstnernes Hus Kino
Onsdag 06.04.22

Barbara Hammer regnes som en pioner innen skeiv og eksperimentell film. I samarbeid med Nasjonalmuseet viser Kunstnernes Hus Kino utvalgte filmer av Hammer. Etter visningen vil filmskaper Lynne Sachs fortelle om sitt nære forhold til og samarbeid med Hammer.

Klikk på play-knappen ovenfor for å se et opptak av samtalen.

Om filmene

Programmet inneholder fem filmer av Hammer, Dyketactics (1974), Women I Love (1976), Sync Touch (1981), Sanctus (1990) og A Horse is Not a Metaphor (2018), som på ulike måter tematiserer kropp, seksualitet og forgjengelighet. I tillegg vises Lynne Sachs' A Month of Single Frames (2018), som er satt sammen av materiale Hammer filmet under et kunstneropphold i Cape Cod i Massachusetts, USA.

Om filmskaperen

Den amerikanske filmskaperen Barbara Hammer (1939-2019) fikk sitt gjennombrudd med filmen Dyketactics i 1973, som regnes som den første lesbiske filmen som viser elskov mellom to kvinner. Gjennom sin nesten 50 år lange karriere laget hun over 80 filmer og videoer. Mange av dem berører temaer som fremdeles er kontroversielle i dag, som orgasme, menstruasjon og lesbisk sex.

Hammers filmer har tidligere blitt vist på museer som Tate Modern og MoMA. I 2013 hadde Hammer en større retrospektiv utstilling på Kunsthall Oslo.

Om arrangementet

Presentasjonen av Hammers filmer er en del av Motstrøms, en visningsserie av Nasjonalmuseet der vi presenterer filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. I 2022 viser vi både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm.

Filmvisningen inngår i Nasjonalmuseets program under Skeivt kulturår 2022, og vises i samarbeid med Kunstnernes Hus Kino. Skeivt kulturår 2022 markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.

Se også