Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Aftersun 3

Aftersun

Av Charlotte Wells

Aftersun er en varm skildring av filmskaper Charlotte Wells' egne barndomsminner, som selv kaller filmen en emosjonell selvbiografi. Filmen ble en av de store snakkisene på filmfestivalen i Cannes, og har blitt nominert til en hel rekke prestisjefylte priser.

Om filmen

Elleve år gamle Sophie drar på chartertur til Tyrkia med faren Calum en gang på 90-tallet. Til vanlig bor Sophie hos sin mor, og den årlige ferieturen er derfor en etterlengtet anledning til å tilbringe kvalitetstid med den kule og morsomme faren. Lykkelige ferieøyeblikk flyter over i det melankolske, da Calum har sitt å stri med og prøver å skjule det for Sophie. Paul Mescal (Normal People) briljerer i rollen som Calum sammen med nykommeren Frankie Corio som spiller Sophie.

Om filmskaperen

Charlotte Wells (f. 1987) er en skotsk regissør, forfatter og produsent. Hennes kortfilm Laps (2017) vant Short Film Special Jury Prize for redigering på Sundance Film Festival og Special Jury Recognition for Narrative Shorts på SXSW Film Festival 2017. Aftersun er hennes spillefilmdebut, som hun mottok en rekke utmerkelser for, inkludert Gotham Award og British Independent Film Award.

Se også