Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-22 (Restaurant 11-22)

After Work

Av Erik Gandini
Søndag 17.12.23
AFTER WORK6 Cred Fasad Fredrik Wenzel

After Work er en tankevekkende film om fenomenet arbeid i det 21. århundre. Med en skarp linse og en mild dose sarkasme, tar regissør Erik Gandini for seg vårt forhold til jobben. For hvem er vi egentlig, når jobben slutter å eksistere?

Om filmen

After Work tar opp en samfunnsutvikling som bekymrer mange, og som påvirker langt flere. Majoriteten av dagens jobber vil forsvinne i løpet av noen få tiår. I takt med at teknologien overgår menneskelig kapasitet, bør vi samtidig tenke over hvilken rolle arbeid spiller i livene våre. Er vi klare for å møte et overskudd av tid? For en arbeidsledig tilværelse? Med en fortelling som springer over fire kontinenter, beskriver After Work vidt forskjellige skjebner, der noen knapt har et liv utenom jobb mens andre bader i fritid. I møtet med disse kastes vi inn i et eksistensielt spenningsfelt, mellom nåtid og fremtid.

Om filmskaperen

Erik Gandini (f. 1967) er en italiensk-svensk regissør, manusforfatter og produsent. Han er også professor i dokumentarfilm på Stockholms konstnärliga högskola.
Flere av filmene hans har blitt vist på festivaler som CPH:DOX og IDFA, blant annet After Work (2023), The Swedish Theory of Love (2015) og Surplus: Terrorized Into Being Consumers (2003), som også vant en Silver Wolf på IDFA.

Se også