Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-20 (Restaurant 11-21)

Actors

av Betsey Brown | Med mini-foredrag av skuespiller Daniel Vatsvåg
Torsdag 29.09.22
Actors foto 2022 09 05 134540 qhgo

I Actors leter protagonist Betsey etter sin kunstneriske stemme, og blir forferdet når hennes eldre bror begynner å sette sammen en ny transidentitet i et desperat forsøk på å føle seg «relevant». En frenetisk, tabupådrivende og hybrid dokufiksjonssatire, og en familieaffære ulik alle andre.

Daniel Vatsvåg innleder med et mini-foredrag om miljøet rundt filmen: gudfaren Caveh Zahedi, @themasterofcum, Lena Dunhams kamuflerte inspirasjoner, New York City rich kids, mystiske krumspring, angivelige protofascister og mislykkede avantgarder.

Om filmen

I denne semi-selvbiografiske oppfølgeren til Assholes er skuespiller og filmskaper Betsey Brown besatt av å finne hennes kreative stemme og følelse av plass i karriereveien hun har staket ut for seg selv. Broren Peter – selv desperat og strebende etter sitt neste geniale karrieretrekk - konstruerer en helt ny type transidentitet, etter å ha følt sin relevans som hvit mannlig cis-skuespiller glippe mellom fingersprekkene. Forferdet over brorens handlinger faller Betsey ned i en manisk spiral hvor den skrudde søskenrivaliseringen river og rasper gjennom livene til dem begge.

Om filmskaperen

Betsey Brown er en New York-basert skuespiller og filmskaper. Hun spilte nylig hovedrollen i Dasha Nekrasovas debutfilm The Scary of Sixty-First (2021), som vant GWFF Best First Feature Award på den Internasjonale Filmfestivalen i Berlin. Hun er også hovedrollen i kulthiten Assholes (2017), skrevet og regissert av broren Peter Vack. Browns kortfilm shegetsey betsey (2015) vant publikumsprisen for beste eksperimentelle kortfilm på New Orleans Film Festival. Actors er hennes første spillefilm.

Om Daniel Vatsvåg

En deltidsskuespiller som har spilt i filmer av Kim Hiorthøy, Gunhild Enger, Kasper Häggström og Yenni Lee. Han er også tidligere redaktør av Filter Film og TV, har anmeldt film for NATT&DAG og satt flere år i NFI sitt innkjøpsutvalg for norsk kort- og dokumentarfilm. Daniel jobber for tiden som programassistent på Kunstnernes Hus Kino.

Se også