Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Ung, vakker og begavet

Av Anne Kjersti Bjørn
Unknown

Kan lidenskapelig kjærlighet gi gudommelig inspirasjon? Om kvinner, menn, sex og kunst i en underholdende og idérik animert dokumentar.

Om filmen

Leonora Carrington, Leonor Fini og Lee Miller ... har du hørt om dem? De mannlige surrealist-kunstnerne både forgudet og deformerte kvinner i kunsten sin mens kvinnene gjorde dypdykk i sin egen underbevissthet. Om kvinner, menn, seksualitet og kunst i en underholdene og idérik animert dokumentar. Vi møter både Leonora Carrington, 80 år, og den eneste gjenlevende kunstneren fra surrealist- miljøet i Paris på 30-tallet, og den norske kunstneren Vilde von Krogh som har latt seg inspirere av Carringtons univers.

Om filmskaperen

Anne Kjersti Bjørn (f. 1954), filmskaper og tidligere teaterkritiker, er kjent for sine kreative og kontroversielle filmer. Hun arbeider i en høyst original og personlig stil og i en rekke ulike formater, deriblant dokumentar og animasjon. Ung, vakker og begavet vant priser og fikk hederlig omtalte ved en rekke norske og internasjonale festivaler deriblant Nordisk Panorama og Den Norske Kortfilmfestivalen.