Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Livet på Frogner

Av Anne Haugsgjerd
Livet på Frogner

Livet på Frogner er en metafilm om det å lage film; en blanding av fiksjon og dokumentar, noe som var uvanlig på 1980-tallet. Etter noen år som klipperassistent, begynte Anne Haugsgjerd å lage egne filmer, ofte humoristiske og reflekterende, biografiske og selvutleverende. Livet på Frogner er hennes første film.

Om filmen

En kvinne skal skrive et filmmanus om bydelen hun bor i, og får det ikke til. Hun er splittet og klarer ikke å bestemme seg for hva hun vil fortelle. Fantasiene tar overhånd. Ønsket om å være til stede der hvor noe skjer får henne til å spørre: skulle du ikke ha hatt kamera og oppsøkt det livet som er utenfor vinduet ditt i stedet for å skrive det? Eller kanskje skulle du ha levd i det livet og ikke laget film i det hele tatt?

Om filmskaperen

Anne Haugsgjerd (f. 1944) er opprinnelig utdannet grafisk formgiver ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, men har laget film siden 1980-tallet. Hun jobber i kortfilmformatet og i krysningen mellom fiksjon og dokumentar. Selv har hun omtalt sine filmer, som ofte er humoristiske og reflekterende, biografiske og selvutleverende, for «bastarder». Hennes mest kjente film Livet på Frogner (1986) fikk både Amandanominasjon og en spontan publikumspris på Den norske kortfilmfestivalen. Senere har hun vært presentert flere ganger på anerkjente Oberhausen kortfilmfestival der også More Woman, More Cry (2021) hadde premiere.

Se også