Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Vi lanserer kunstnerkort!
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Tegneworkshop med Anne Rolfsen

Tegnetriennalen 2019
09.11.19 – 10.11.19
Anne-Rolfsen-bedre-bilde

Velkommen til Sentralkomposisjoner – En tegneworkshop med kunstner Anne Rolfsen! I denne workshopen vil kunstneren dele sin kunstneriske metode. Deltagerne vil få en innføring i fremgangsmåte og selv få fordype seg i den meditative tegneteknikken. Deltakelse er gratis men krever påmelding. Send påmelding til: nina@kunstnerneshus.no

Jeg prøver mer å gjøre enn å lage – mer å leke enn å tenke.

Anne Rolfsen

Om kurset

Tegneworkshopen har plass til tjue deltagere og deltakelse krever påmelding med bekreftelse. Kurset er gratis og blir holdt to ganger, på lørdag 9. november og søndag 10. november fra kl. 13:00 til 15:00.

Anne Rolfsens tegninger tar utgangspunkt i et kvadratisk ruteark hvor vakre, geometriske former får utfolde seg fra sentrum til ytterkant av arket. Hun kaller dem for sentralkomposisjoner. Sentralkomposisjonene kan minne om mandalaen (sanskrit for å dekorere i sirkel). Den kjente psykiateren Carl Gustav Jung arbeidet en tid med mandalaen, som han gjorde til en daglig øvelse. Anne Rolfsen laget også i en lengre periode én sentralkomposisjon hver dag som en meditasjon over egen sinnsstemning, et sted å skape orden og balanse. Mandalaen – eller sentralkomposisjonen, finnes i alle kulturer over hele verden, og benyttes ofte i religiøse sammenhenger.

Workshopen er en del av Tegnetriennalens utvidede program «Før og etter streken» som åpner opp for en større refleksjon rundt tegningen som allmennmenneskelig uttrykksform og som verktøy for å forstå verden og oss selv.

Se også