Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

SUBBUS

Utstilling ved Joel Billekvist og Lesia Vasylchenko
07.07.23 – 16.06.23
Posters liggaandes LESIA JOEL

Velkommen til en utstilling av Joel Billekvist og Lesia Vasylchenko, to av kunstnerne som har hatt atelier på baksiden av bygget i 2022-23.

Om utstillingen

Subus text

Om kunstnerne

Joel Billekvist (f. 1992, Sverige) bor i Oslo og er nylig uteksaminert fra Kunstakademiet i Oslo. I 2021 har han stilt ut på Podium, Kösk, Hos Arne og Coulisse galleri. Akkurat nå undersøker Billekvist hvordan man kan definere forsiden/baksiden av et maleri. Materialer som high-tech, ripstop og transparente tekstiler brukes som ukonvensjonelt lerret. Interessen for spennramme og tekstil som en del av manifestasjonen av et maleri som et fysisk objekt har dukket opp gjennom prosjekter som Soft On Soft, der Billekvist jobbet med mykt oljekritt på gjennomsiktig netting. Permeabiliteten til materialet gjør at betrakteren kan fornemme konturene av spenningsrammen som et skjelett under tynn hud. Dermed utfordrer verkene grensen mellom forside og bakside, interiør og eksteriør, og overskrider maleriets todimensjonalitet.

Lesia Vasylchenko (født i Kiev, Ukraina og basert i Oslo, Norge) jobber på tvers av en rekke medier, inkludert video, fotografi og installasjon. Vasylchenko er medkurator for det kunstnerdrevne gallerirommet Podium og grunnlegger av STRUKTURA. Time, et tverrfaglig initiativ for forskning og praksis innenfor billedkunst, mediearkeologi, litteratur og filosofi. Hun har en grad i journalistikk fra Taras Shevchenko National University of Kiev og i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo. Vasylchenko har blitt vist blant annet på Louvre-museet, Paris; Haus der Kulturen der Welt, Berlin; Haugar kunstmuseum, Tønsberg og The Wrong New Digital Art Biennale.

Les mer om atelierprogrammet på Kunstnernes Hus

Se også