Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-22 (Restaurant 11-22)

Spikkekurs i sommerferien

For barn fra 9-13 år
26.06.23 – 29.06.23
2021 08 Sommerskole 39

Bli med på årets sommerferiekurs! Denne gangen får deltakerne øvd spikkeferdighetene sine, under trygg veiledning av billedkunstner Gerd Wevling Matre. For barn fra 9-13 år.

Om kurset

Å spikke vil si å forme i tre med kniv. Dette krever noen ferdigheter som deltakerne får lære om i løpet av kurset, men aller mest trengs det pågangsmot og tålmodighet. Deltakerne får jobbe i ferskt løvtre med skarp redskap og god og trygg veiledning fra billedkunstner Gerd Wevling Matre. Vi lar oss påvirke av kunstnere som jobber på lignende måter, og kurset gir rom for å prøve seg fram, og lage ett eller flere skulpturelle objekter. Kurset inkluderer også aktiviteter i Kunstnernes Hus sommerutstilling som blant annet viser treskulpturer utformede i kjempeformat, av kunstneren Gunvor Nervold Antonsen.

Om kursholderen

Gerd Wevling Matre er utdannet ved Kunsthøskolen i Oslo. Hun arbeider med skulptur, installasjon og bilder som er laget av tre. Hun driver også en økologisk gård sammen med familien, og det tette samspillet mellom mennesker, natur og dyr står sentralt i hennes kunstnerskap. Hun har i tillegg pedagogisk utdanning, og gjennom mange år har hun undervist i kunst og håndverksfaget i grunnskolen.

Se også