Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)

Soft Sculpting

Workshop med Sara-Lovise Ask Ewertson
18.03.23 – 19.03.23
Soft sculpting

Kom, eksperimenter og utforsk forholdet mellom skulptur og klær – og hvordan klær og accessoirer også kan oppleves som kunstobjekter. Kursholder og kunstner Sara-Lovise Ask Ewertson kaller denne teknikken «Soft Sculpting».

Workshopen passer for alle med interesse for klær og kunst, og som liker å uttrykke seg kreativt og utforske fysiske materialer, være det på fritiden eller i yrkeslivet.

Om kurset

I dette kurset får du muligheten til å eksperimentere og utforske forholdet mellom skulptur og klær – hvordan klær og accessoirer også kan oppleves som kunstobjekter. Verkstedet passer for alle med interesse for klær og kunst, og for deg som liker å uttrykke deg kreativt og utforske fysiske materialer, enten på hobbybasis eller i ditt profesjonelle yrkesliv. I sitt eget kunstnerskap jobber Ask Ewertson med dekonstruksjon av klær – gjennom først å plukke fra hverandre og brette ut, bygger hun opp nye mønstre og formale konstruksjoner. Workshopen tar sikte på at deltakerne kan bearbeide klær mer direkte. Gjennom klipping, spretting, liming, boring, skjæring og sying får deltakerne lage skulpturer som kan monteres på base, henges på veggen eller bæres som accessoirer eller klær. Du velger! Ask Ewertsson kaller teknikken «Soft Sculpting».

Til verkstedet har kunstneren håndplukket vesker, capser, kjeder, belter og mye mer fra bruktmarkedet som deltakerne kan boltre seg i. Du er også velkommen til å ta med deg ditt eget materiale om du ønsker det. Vi stiller med verktøy som blant annet, symaskin, rhinestone wand, limpistol, tråder, nåler, skrutrekkere, bor, varmepresse samt en maskin til å skjære ut tekstilfolie med.

Sara-Lovise Ask Ewertson innleder hvert kurs med å presentere sitt eget kunstnerskap rundt bordet.

Takk til Sparebankstiftelsen DNB som muliggjør prosjektet.

Om kursholderen

Sara-Lovise Ask Ewertson (1991) er en Oslo-basert kunstner som jobber med utgangspunkt i klær som hun viderefører i form av tekstile skulpturer og installasjoner. Ask Ewertson har en BA i motedesign og kunst fra Textilhögskolan i Borås og en MA i kunst fra Konstfack i Stockholm. 13 april-14 mai er hun aktuell med ny solo-utstilling på SOFT galleri, der hun skal vise digitale tekstilarbeider i Oslo for første gang.

Støttet av

Sbs logo positive 1