Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Slik skriver jeg - internasjonal utgave

Samtale om kunstkritikk
Fredag 27.10.23
Slikskriverjeg

Kunstseksjonen i Norsk kritikerlag ønsker velkommen til den internasjonale, online utgaven av «Slik skriver jeg» med de inviterte gjestene Julia Grosse og Estelle Nabeyrat. Moderert av Sofia M. Ciel, filosof, uavhengig forsker, kurator og kunstkritiker. Samtalen holdes på engelsk, og blir streamet via zoom (vi deler en lenke snart). Det er også mulig å se det streamede møtet på Kunstnernes Hus Kino.

Støttet av Kulturrådet og Stiftelsen Fritt Ord.

Kritikervirket har blitt mye diskutert de senere årene, med særlig vekt på kritikeren og kritikkens stadig mer utsatte kår. Med «Slik skriver jeg» ønsker vi derimot å gi et faglig innblikk i de mer konkrete sidene ved kritikervirket som en skrivende praksis. I 2021 og 2023 har vi gjennomført fire kritikersamtaler i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø, med mål om styrke samtalen rundt kritikerens rolle og å skape en bedre forståelse av kritikkens betydning for kunstlivet i de ulike byene. Nå ønsker vi å løfte blikket ut. Vi inviterer derfor to erfarne, internasjonale kritikere til en samtale om deres virke som kunstkritikere, og hvordan de opererer innenfor sine spesifikke felt.

JULIA GROSSE er med-grunnlegger og kunstnerisk leder av plattformen Contemporary And (C&). Hun underviser ved Institute for Art in Context ved University of the Arts i Berlin og er tilknyttet kurator ved Gropius Bau. Grosse studerte kunsthistorie og jobbet som spaltist og kunstjournalist i London for taz, FAZ og AD Magazine. Hun har skrevet og med-redigert flere bøker, og mottok i 2020 prisen «European Cultural Manager of the Year» sammen med Yvette Mutumba. For øyeblikket kuraterer hun separatutstillingen «John Akomfrah. A Space of Empathy» på Schirn Kunsthalle Frankfurt.

ESTELLE NABEYRAT er kurator og kunstkritiker. Hun bor og jobber i Frankrike og Spania. Hun publiseres jevnlig i forskjellige tidsskrifter (Camera Austria, Le Quotidien de l’art, Texte zur Kunst, Contemporânea) og kataloger. Som kurator hun har organisert flere utstillinger på blant annet Centre d’art Le Lait (Albi), Municipal Galleries of Lisboa, Quadrado Azul Gallery (Lisboa), Neuer Aachner Kunstverein (Aachen), og Republic Museum (Rio de Janeiro). Sammen med Pedro De Lano fullførte hun nylig en research etterfulgt av et online kuratorisk utvalg med tittelen «Hors-sol, formes en exil» med fokus på latino og karibiske kunstnerne fra Cnap-samlingen. Sammen med Eva Barto er hun grunnlegger av radioprogrammet «ForTune» (Duuu* Radio), som tar for seg arbeidsvilkår på kunstfeltet. Hun er for tiden veileder ved designavdelingen til Ecole Nationale Supérieure Paris-Saclay.

Se også