Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Fulltegnet! Hvordan skrive om kunst?

Skrivekunstkurs med Aina Villanger
Torsdag 14.05.20
Aina Villager

Jobber du med tekst i kulturnæringen og trenger ideer og innspill, er du en kunstner og må til tider sette ord på egen kunst, har du ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger? Da er dette skrivekunst-kurset med poet og forfatter Aina Villanger for deg!

Om kurset

Dette kurset er for alle som ønsker innføring og økt innsikt i grenseoverskridende skrivekunst til bruk innen nær sagt alle tekstgenre; kortere tekster og sosiale medier, Haikudikt, leserinnlegg, essay, artikler til romaner. Kurset er for et voksent publikum med ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst.

Skrivekunst-kurset inkluderer fire ukentlige samlinger i webinar – nettbasert seminar over den digitale plattformen ZOOM som deltakerne laster ned uten kostnad samt individuell veiledning i video-samtale eller på e-post. I webinarene vil deltakerne lese og diskutere tekster om og ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomføre skriveøvelser i dialog med kursholder Aina Villanger.

Som del i skrivekunst-kurset tilbyr Villanger individuell oppfølging med inntil to tilbakemeldinger og kommentarer på et lenger tekstarbeid som deltakerne jobber med utenom samlingene.

Skrivekunst-kurset består totalt av 8 timer undervisning fordelt over fire samlinger, pluss to individuelle tilbakemeldinger og veiledning på et lenger tekstarbeid. Kurset har plass til 8 deltakere.

Om kursholderen

Kursholder er poet og forfatter Aina Villanger. Hun har gitt ut to diktsamlinger og et prosaverk, Baugeids bok (2017), som hun mottok Tanum kvinnestipend for. Villanger ble tildelt Stig Sæterbakkens minnepris i 2019. Hun har tidligere gjennomført skrivekurs for både voksne og ungdommer på Kunstnernes Hus.

Tidspunkt

Skrivekunst-kurset holdes fire torsdager i mai og juni:

07.05. kl. 18-20

14.05. kl. 18-20

28.05. kl. 18-20

04.06. kl. 18-20

Påmelding og avgift

Kursavgiften er 850 kr. Send påmelding til: hanne@kunstnerneshus.no

Påmelding bekreftes med innbetaling via Vipps til Kunstnernes Hus #563558 innen 4 mai.

Foredragsrekke: Hvordan skrive om kunst?

Parallelt med kunstskrivekurset publiseres foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?». Fire erfarne kunstskribenter skal dele erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst.

Foredragene vil publiseres på Kunstnernes Hus' nettsider og Facebook-side i perioden skrivekunstkurset pågår. Foredragsrekken er åpen og gratis tilgjengelig for alle!

Foredragsholderne

 • Tirsdag 12. mai: Andreas Breivik
  Skribent og kritiker for blant annet Kunstkritikk, driver bladet Vi ser på kunst.

 • Tirsdag 19. mai: Johanne Nordby Wernø
  Skribent, kritiker og kurator, samt tidligere leder for UKS.

 • Tirsdag 26. mai: Tommy Olsson
  Kunstner, skribent, forfatter, kurator og kunstkritiker som skriver regelmessig i Klassekampen.

 • Tirsdag 2. juni: Inger Wold Lund

  Kunstner, skribent, forfatter og kritiker for blant annet Kunstkritikk.no, hvis siste bok var Erotika utgitt på Cappelen Damm.

Se også