Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Takk for i år! Huset holder stengt fra 23.12. til 1.1.
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Plot/Oslo x Karmaklubb*

Mabell Holand: Skeivhet, synlighet og samhold – med kunsten som lupe
Tirsdag 13.02.24
KH JH Walk Silently 7317

Plot/Oslo og Karmaklubb* inviterer deg mellom 18 og 25 år til en omvisning og samtaleworkshop i utstillingen Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears av Pauline Boudry og Renate Lorenz!

Om arrangementet

Del 1: Varighet ca. 45 minutter

Mabell Holand og Tine Semb (Karmaklubb*) hilser velkommen og viser rundt i utstillingen Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears av kunstnerduoen Pauline Boudry og Renate Lorenz. Kunstnerduoen er spesielt kjent for å jobbe med skeivhet, og deres filmer, performance og installasjoner blir vist på kunstinstitusjoner over hele verden. I utstillingen på Kunstnernes Hus er det å være (u)synlig et gjennomgående tema. Verkene tar for seg betydningen av de skeives stemmer, mangfold og identitet som kommer til syne i det offentlige rommet og samtidig hvordan det å være synlig – å bli sett som "annerledes" – kan oppleves vanskelig og skape følelser av å være utsatt. Mabell og Tine vil også reflektere over egne erfaringer rundt dette.

Del 2: Varighet ca. 90 minutter (inkl. pause)

Etter omvisningen vil Mabell lede en samtaleworkshop som utforsker møtet mellom identitet, kunst og personlige uttrykk. Med utstillingen som bakteppe skal vi utforske hvordan identitet kan danne utgangspunkt for kunstneriske uttrykk, og hva er egentlig skeiv kunst? Vi vet at kunsten ikke går fri fra normene i samfunnet – men hvordan styre forbi dominerende estetiske verdier? Plot ønsker velkommen til et felles tankeeksperiment. I en trygg kontekst skal vi ta samtalen om annerledeshet videre.

Bidragsytere

Mabell Holand

(f. 1990; de/dem) er utdannet pedagog, talsperson og poet. Arbeidet deres er drevet av motivasjonen for samfunnsendring, sentrert rundt *interseksjonelle problemstillinger. De skaper og presenterer kreativt arbeid i en poetisk sjanger, og holder interaktive foredrag og temabaserte workshops. Mabell skriver også på en diktsamling, samtidig som hun jobber som tekstforfatter, kunstner og talsperson for ulike sosiopolitiske initiativ.

* Interseksjonalitet er en samfunnsvitenskapelig teori og analytisk rammeverk for å studere hvordan ulike former for makt og forskjellsbehandling samvirker i samfunnet (Wikipedia)

Tine Semb og Karmaklubb*

Karmaklubb* er en nomadisk skeiv plattform med fokus, på å skape møter og kritisk utforske et mangfold av offentligheter – fra gate- og byrom til museer og større institusjoner. Et eksempel på slike samarbeid er en pågående serie museale eksperimenter, «Queering the museum», der målet er å utfordre – med en skeiv innfallsvinkel – strukturene denne typen rom eller institusjoner har, og autoritetene de representerer. Disse har til nå blant annet inkludert Nasjonalmuseet, Preus nasjonalt museum for fotografi (utstilling; filmproduksjon; arrangementer; kunst i offentlig rom), KODE Kunstmuseer og komponisthjem, Vigelandmuseet og Munchmuseet (Tøyen og Lambda). I tillegg har Karmaklubb* jobbet med en rekke små og mellomstore institusjoner, eksempelvis Khartoum Contemporary Art Center, Office for Contemporary Art Norway (OCA), Trøndelag senter for samtidskunst, Kunstnernes Hus, Bergen Kunsthall, Bergen Kjøtt, BIT Teatergarasjen, og DePaul Art Museum i Chicago.

Prosjektets portefølje består av rundt 250 prosjekter, herunder klubbkvelder, panelsamtaler, kunstnerpresentasjoner, kuratoriske prosjekter, filmvisninger, konserter, performance, drag, vinsmakinger og andre gastronomiske herligheter, samt eksisterer som en internasjonal forsknings- og publiseringsplattform: IGWTLI publishing. Karmaklubb* er en feiring av gode ting, og drives av Tine Semb – kunstner (MFA 2010), redaktør, organisator og mye mer.

Se også