Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Åpning: Objektiv Editions

Books, prints and videotapes
Fredag 13.08.21
Image0

Velkommen til åpning av det kunstnerdrevne initiativet Objektiv Editions: Books, prints and videotapes på fredag 13. august! Objektiv Editions er et temporært prosjektrom i første etasje på Kunstnernes Hus.

Gratis og åpent for alle.

Om prosjektet

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel. I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler.

Om arrangementet

På åpningen fredag 13. august presenteres to publikasjoner som begge inneholder kunstneriske bearbeidelser av den pågående pandemien: I Dette Året har redaktørene Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux invitert 53 norske samtidsfotografene til visuelt å dokumentere koronapandemien. Objektiv #23 Visual Wanderings, laget spesielt for Objektivs nettjournal, er en internasjonal billedstafett om pandemiåret med norske og internasjonale kamerabaserte kunstnere. Den norske kunstneren Sara Larsen Stiansen har i denne forbindelse utviklet filmen Out of Love som vil vises i rommet, i tillegg til et fotografisk arbeid av den amerikanske kunstneren Carmen Winant.

Kommende

I anledning av Fotobokfestival Oslo mellom 19. og 29. august inviterer Objektiv Editions til to samtaler: fredag 20. august snakker Morten Andenæs og Nina Strand om Objektivs nye essaysatsning, og fredag 27. august kommer Thora Dolven Balke for å snakke om sin kommende fotobok.

Mellomrommet holder åpent 13., 20. og 27. august mellom kl. 15:00-18:00.

Se også