Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Nina Strand i samtale med Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin

ArtConstructs
Fredag 05.11.21
Objektiv 05 11

Velkommen til en den tredje og siste samtalen i utstillingen Shaping Space i prosjektrommet Objektiv Editions! Utstillingen tar utgangspunkt i en ny publikasjon med samme navn, der Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin utforsker aktuelle utfordringer for ikke-hvite kunstnere.

Samtale mellom Bernhoft-Sjødin og Objektiv forlags Nina Strand kl. 17.

Om arrangementet

Den andre utstillingen det midlertidige rommet på Kunstnernes Hus har fått tittelen Shaping Space. Den tar utgangspunkt i en ny publikasjon, med samme tittel. Skrevet av Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin tar den utgangspunkt i hennes plattform ArtConstructs. Gjennom denne - publisert på Objektivs nettjournal mellom 2018 og 2020 - skrev hun flere utstillingsanmeldelser for å utforske den nåværende situasjonen for ikke-hvite kunstnere. Disse tekstene, sammen med noen nye, er redigert og samlet i denne publikasjonen for å undersøke hvordan vi kan forme et nytt rom sammen.

Vi vil vise bøkene som har inspirert teksten, og filmen Müttererde av Jessica Lauren Elizabeth Taylor i rommet, sammen med et riso-trykk av den amerikanske kunstneren Ayo Akinsete - alt hentet fra publikasjonen.

Om prosjektet

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel. I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler.

Se også