Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Mesterenes Agenda

Fredag 01.03.24
Belen santillan micro museo flag

Velkommen til ein Agenda utanom det vanlege, ein kick-off til Kunst og Handverk sitt residency og utstillingsserie i Akademirommet ved Kunstnernes Hus no i mars. Gjennom ein Open Call har Susanne Winterling kuratert ein serie med utstillinger og presentasjoner – med Marius Moldvær som sammarbeidspartner og medkurator – som vil da byrja med Mesterenes Agenda 1 mars.

Om arrangementet

I denne Agendaen vil me ha to presentasjoner fra studenter ved MA2, Belén Santillán og Rajat Monda som vil presentere sine prosjekter med spesielt fokus på samarbeid med ulike felt, då utanfor kunstfeltet. Agendaen vil byrje med ein seremoniell flaggheising 12:45 som er ein del av Belén Santillán sitt prosjekt “El Micromuseo de plantas migrantes” (The micro-museum of migrant plants), og fortsett klokken 13:00 med ein kort introduksjon og fabulering fra Marius Moldvær kring ulike ideer kring kva forsking innan kunst skal, og kan vera, og vil avsluttes etter presentasjonene fra Belén Santillán og Rajat Monda med ein samtale mellom alle bidragsytarane, samt Marius Moldvær og Susanne Winterling.

Program

12:45 Flaggheising av flaggene til Belén Santillán, tilhøyrande prosjektet “El Micromuseo de plantas migrantes” (The micro-museum of migrant plants) utanfor Kunstnernes Hus.

13:00-13:15 Introduksjon ved Marius Moldvær

13:15-1400 Belén Santillán og Wei Ting Zeng

14:10-14:55 Rajat Mondal

15:05-15:30 Samtale mellom Belén Santillán, Wei Ting Zeng, Rajat Mondal, Susanne Winterling, og Marius Moldvær

Mesterenes Agenda vil fortsette i samarbeid med Kunst og håndverk sitt residency og Susanne Winterling mandag 4 mars med ein panelsamtale mellom Yacoube Cisse, Damien Ajavon og Susanne M. Winterling, samt den seremonielle overrekkingen av nøklene til Akademirommet til Rajat Mondal for den fyrste utstillingen Echoes of Resilience Nature's Unyielding Spirit som opnar 7 mars i Akademirommet.

Bidragsytere

Belén Santillán

Belén Santillán (Ecuador) sine arbeider befinner seg i skillet kunst og utdanning, der hennar praksis inkluderer samarbeidsprosjekter, workshops, og iscenesettelser i fiktive og faktiske kunstinstitusjoner.

Instagram: @taller.uno-07_

https://belensantillan.cargo.site/

Wei Ting Zeng

Wei Ting Tseng/Zeng er cellist og komponist fra Taiwan som bur og arbeider i Oslo. Under sine studier ved Masterprogrammet i Utøving, Norges Musikkhøgskole fokuserte hun på celloimprovisasjon, komposisjon, og forholdet mellom rom i musikk og musikk i rom.

Wei Tings masterprosjekt dreide seg om å integrere strukturer inspirert av rommets akustikk inn i improvisasjon og komposisjon, og å forflytte rommet ved å videre manipulere akustikken. Videre diskuterer prosjektet rollen til improvisasjon, publikum og akustikk i relasjon til rom, og hvordan disse rollene forflytter seg i løpet av framføringen. Wei Tings framtidige prosjekter inkluderer “As silent as bombs -Overture, Bang, Whiteness” og premieren til “Cello Quintet, for 4 cellos and one space”.

Instagram: @weitingzeng

https://www.facebook.com/WEITINGTS/

Rajat Mondal

Rajat Mondal (India, 1995) er en interdisiplinær kunster med som bor og arbeider i Oslo, Noreg. I hans arbeider fokuserer han på troen i det å skape eitt rom som gir ein inngang til å reflektere over de større spørsmålene, og meningene med livet. I hans arbeider og virke har han en eksperementriell tilnærming til materiale, media, og mekanikk, med en spesiell fokus på egendesigned elektronikk som er basert i håndverksteknikker i møte med teknologiske prosesser som inkluderer maleri, video og lyd. Motivasjonen bak hans arbeider er økologi, med fokus på det efemrsle, romslighet, og avsløringer av intimitet og refleksjon. Mondal arbeider både som enkeltkunstner og i samarbeid med andre, der hans komposisjoner er basert rundt efemrsle handlinger og gester.

Mondal arbeider nå med ett samarbeid med Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) ved Oslo Met der diskusjonene er basert på oversettelsen av hjernesignaler til tegning.

Haroon Khan

Haroon Kahn har ein PhD i Ingeniørvitenskap fra Oslo Met, og ein Master, og Bachelor grad i Mekatronikk fra Air University. Han er assisterende professor ved Oslo Met, der hans fåorskingsinteresse kretser kring utforskinga av menneskelege gangarter og balanse ved bruk mobile neuroimaging, Funksjonell magnetresonanstomografi, og assisterende og rehabiliterende enhetsutvikling.

Belen santillan portrait
Wei Ting Tseng close Credit to Wei Ting Tseng Foto by Sara Angelica Spilling
Rajat Mondal
Haroonkh

Se også