Risotrykk og kollektiv publisering
Tirsdag 09.01.24
Bli med på et hands-on, interaktivt trykkeverksted under utstillingen Kunst som straff.
Er du ikke kjent med risotrykk enda? Null stress, dette verkstedet er en flott start på din risoreise! La tankene dine og kreativiteten blomstre i denne lekne og fargerike prosessen.
Om workshopen
Du vil lære grunnleggende teknikker for å lage egne risotrykk og bli bedre kjent med maskinen i løpet av kvelden. Vi vil la oss inspirere av den pågående utstillingen Kunst som straff for å skape innhold (kollasjer, tegninger, tekst, teksturer m.m.) til å lage en kollektiv, tofarget publikasjon direkte fra printerens skanner.
Risoprinting skiller seg ut med sitt rimelige kostnadsnivå, lagdelte fargeprosesser og karakteristiske estetikk, preget av intense farger og ønskede ujevnheter. Ideelt for små opplag og miljøvennlig med soyabasert blekk, gir denne trykketeknikken en unik mulighet til å utforske kreativitet gjennom varierte materialer og skape håndlagde, kunstneriske uttrykk.
Alt nødvendig utstyr vil bli gitt på stedet, så det er bare å ta med deg nysgjerrigheten og kreativiteten din! Det blir lett servering.
Ingen erfaring nødvendig og alle er velkomne.
Om Marie Payan
Marie Payan (f. 1993, Montpellier) er en allsidig kunstner og designer med fokus på fellesskap, stemmeuttrykk og kunstneriske prosesser. Gjennom ulike kunstneriske metoder skaper hun inkluderende miljøer for personlig vekst og refleksjon. I sin egen praksis kombinerer Marie visuell kunst og historiefortelling, design og samfunnsengasjement for å utforske det rike mangfoldet av menneskelige erfaringer. Hun skaper kunstverk som utfordrer normer og oppmuntrer til felles refleksjon gjennom utforskning av visuelle narrativer og konsepter.
Marie er også en del av JAM Collective og driver det kreative verkstedet OONDA SPACE. Her underviser hun i risotrykk og selvpublisering, og gir rom for deling av ulike stemmer og historier – fra barn til innsatte, arkitekturstudenter til nabolagssamfunn og andre kunstnere.
I løpet av de siste to årene har Marie gjennomført syv workshops på Agder Kunstakademi, i tilsammen cirka 25 dager i Froland fengsel. Disse workshopene hadde fokus på å bygge tillitsfulle relasjoner og skape et kreativt rom der selvpublisering ble et verktøy for personlig vekst og uttrykk. Flere av disse prosjektene vises i utstillingen Kunst som straff.