Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Lunsjforedrag: Fra tegnerens hule

Tegnetriennalen 2019
Fredag 06.12.19
Oldest-sketch

Velkommen til gratis lunsjforedrag Fra tegnerens hule: Om Blombos Cave, moderne mennesker og symboler under Tegnetriennalen 2019 i Kunstnernes Hus Kino!

Tegninger kan gjenkjennes av alle mennesker. «Verdens eldste tegning» som ble funnet i Blombos-hulen i Sør-Afrika i 2018, har vært til inspirasjon for Tegnetriennalen 2019. En stein med ni okerfargede linjer laget av et menneske for 73 000 år siden. Utgravningene i Blombos-hulen utføres i regi av SFF Senter for tidlig sapiensatferd (SapienCE) ved Universitetet i Bergen. Turid Hillestad Nel og Silje Evjenth Bentsen er begge forskere (postdoktorer) ved SapienCE, og kommer til Tegnetriennalen og Kunstnernes Hus for å fortelle om utgravningene i Blombos-hulen, tidlige moderne mennesker og arbeidet med å forstå 73 000 år gamle symboler.

Om foredraget

Foredraget er del av Tegnetriennalens utvidede program «Før og etter streken» som åpner opp for en større refleksjon rundt tegningen som allmennmenneskelig uttrykksform og som verktøy for å forstå verden og oss selv.

Se også