Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-19 (Restaurant 11-22)

Lesning: Elisabeth Mathisen og Ina Åsheim

Tegnetriennalen 2019
Søndag 19.01.20
Tyngden-av-ingenting-kopi

På Tegnetriennalens siste dag inviteres publikum til å lytte til to lesninger av triennalekunstnerne Elisabeth Mathisen og Ina Åsheim. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Program

15:00 "Sorgtekster": Lesning ved Elisabeth Mathisen i utstillingen
15:30 "Lenge valgte jeg å tegne. Nå velger jeg ordene": Lesning ved Ina Åsheim i utstillingen

Om kunstnerne

Elisabeth Mathisen viser serien Sorgarbeider (koldnålstrykk) i utstillingen. Kunstneren har i disse arbeidene valgt å gå tett innpå sorgen og ikke skygge unna mørket som omgir døden, men la sine egne vonde følelser åpne opp mot en ekstra tilstedeværelse som betrakteren kan fornemme. Parallelt med disse arbeidene bearbeidet Mathisen også sin sorg over å ha mistet barnet sitt i selvmord, gjennom tekst: Sorgtekster. Mathisen vil lese høyt fra dette tekstarbeidet som handler om tap og savn, hvordan sorgen tennes og slukkes, om kjærligheten som blander seg inn i skriften og minnene om den fraværende.

Ina Åsheim valgte å tegne. Lenge. Hun tegnet i mange ulike tilstander, også for å overleve. For henne handler tegning om kontakt, og være nær bevegelsene i sitt indre liv, å være tilstede i utvekslingen mellom det indre og det ytre. Åsheim har alltid tegnet og skrevet parallelt, og i begynnelsen skjøt det impulser frem og tilbake mellom tegning og tekst, de hørte til på samme ark. Men etterhvert vokste ladningen rundt ordene og de krevde et medium for seg. Skrivingen tok gradvis over for tegningen. Denne overtakelsen har bydd på en slags basketak for Åsheim: Hvorfor skriver jeg og ikke tegner? Eller hvorfor tegnet jeg og ikke skrev? Kunstnerens bidrag til Tegnetriennalen er en tekst som leses høyt av kunstneren under utstillingsåpningen og på utstillingens siste dag. Åsheim har gitt seg selv den selvmotsigende oppgaven å skrive en tegning til Tegnetriennalen.

Bilde: Tyngden av ingenting, Elisabeth Mathisen

Se også