Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Fulltegnet! Høstferiekurs i kollasj, tegning og stofftrykk

For barn 9-13 år
04.10.21 – 05.10.21
Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9563

I uke 40 holder vi høstferiekurs, der barna får lære om billedkomposisjon og hvordan å kombinere ulike teknikker på magiske og overraskende måter. Bildene trykker vi på tekstiler som T-skjorter, tøynett, lerret e.l. under veiledning av profesjonelle billedkunstnere.

Tider

Kurs 1: 4.-5. oktober - fulltegnet!

Kurs 2: 6.-7. oktober

Om kurset

Over to dager får du innføring i grunnleggende komposisjonsprinsipper, kollasj, tegne- og skriveteknikker og digitalt trykk på tekstil. I tillegg blir du introdusert for kunst fra ulike tider og den samtidsnære kunsten i årets Høstutstilling. Vi blir kjent med kunstnere som har jobbet med og jobber med lignende teknikker og vi lar oss påvirke i eget arbeid.

Du trenger

Ingen forkunnskaper trengs, men vi regner med at deltakerne har interesse for tegning og formgivning. Dag to må alle ha med et bomullstekstil til å trykke et motiv på. Dette må kunne legges flatt og kan eksempelvis være en brukt T-skjorte, et tøynett eller en stoffbit du vil gi nytt liv.

Dette lærer du

Du lærer om billedkomposisjon og hvordan kombinere ulike teknikker og den tegnede streken, i kombinasjon med utklipte bilder og funnet materiale. I løpet av kurset skal vi jobbe med ulike typer tegneredskaper, papir, utklipp og funnet materiale. Du får innføring i teknikker som du kan utforske videre på egen hånd, og lærer hvordan du kan gi nytt liv til gamle tekstiler i stedet for å kjøpe nytt, og på den måten bidra til en mer bærekraftig verden.

Kursholderne

Annika Simonsson jobber ved siden av kunstnerskapet sitt som formidlingskoordinator på Kunstnernes Hus, der hun tilrettelegger og utvikler workshops for ulike målgrupper, med hovedvekt på barn og unge. Tidligere har hun undervist ved Kulturskolen i Oslo og Akershus. Hun har studier fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Mikael Munz Bakketun er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Oslo, og jobber som omviser ved Kunstnernes Hus og Astrup Fearnley Museet. Her har han holdt ulike workshops for barn og unge.

Se også