Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)

Forelesning: Det tegnende menneske

Tegnetriennalen 2019
Søndag 10.11.19
Begivenhed

Velkommen til forelesningen "Det tegnende menneske" ved Annette Højlund! Forelesningen vil fokusere på relasjonen som oppstår mellom bilde, sansning og det menneskelige i tegneprosessen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Om forelesningen

Hvilken relasjon har tegning til tilblivelsen av nye verdener og idéer? Hva er det særlige tegning kan i forhold til andre kunstarter? Hva har intuisjon og potensial å gjøre med tegning? Dette er spørsmål Anette Højlund vil reflektere rundt i sin forelesning som tar utgangspunkt i hennes PhD fra 2012, med tittel "Mind the gap! Om tegning og tilblivelse. Udkast til en tegnefilosofi".

Forelesningen er en del av Tegnetriennalens utvidede program «Før og etter streken» som åpner opp for en større refleksjon rundt tegningen som allmennmenneskelig uttrykksform og som verktøy for å forstå verden og oss selv.

Om Annette Højlund

Anette Højlund er billedkunstner og arbeider med maleri, tegning og tegnede malerier. Hun er utdannet fra Det Jyske Kunstakademi, DK og fra Center for Contemporary Art, Kitakyushu, Japan. Parallelt med sin kunstneriske karriere har hun studert idéhistorie, litteraturvitenskap og moderne kultur på universitetene i København og Århus. I en årrekke underviste hun på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen, og hun har vært gjestelærer på kunstskoler og akademier i Danmark og Tyskland. Utover det har hun kuratert større og mindre utstillinger, og arbeider i dag også som sensor og kritiker.

Se også