Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Fordypningskurs: Hvordan skrive om kunst?

Med Aina Villanger. Fulltegnet!
08.04.21 – 22.04.21
Aina Villager

Jobber du med tekst i kulturnæringen og trenger ideer og innspill, er du en kunstner og må til tider sette ord på egen kunst, har du ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger? Da er fordypningen i skrivekunstkurset med poet og forfatter Aina Villanger for deg!

NB: Kurset er fulltegnet.

Tidspunkt

Skrivekunst-kurset holdes tre torsdager i april 2021:

8. april kl. 18-20 | 15. april. kl. 18-20 | 22. april kl. 18-20

Påmelding

Kursavgiften er 1200 kr. Send påmelding til: hanne@kunstnerneshus.no

Påmelding bekreftes med innbetaling via Vipps til Kunstnernes Hus #563558, senest 1 uke før kursstart.

Om kurset

Dette kurset er for alle som ønsker økt innsikt i grenseoverskridende skrivekunst til bruk innen nær sagt alle tekstgenre; fra kortere tekster og sosiale medier, Haikudikt, leserinnlegg, essay, artikler til romaner. Kurset er for et voksent publikum med ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst.

Skrivekunst-kurset inkluderer fire ukentlige samlinger i webinar – nettbasert seminar over den digitale plattformen Zoom som deltakerne laster ned uten kostnad samt individuell veiledning i video-samtale eller på e-post. I webinaret vil deltakerne lese og diskutere tekster om ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomføre skriveøvelser i dialog med kursholder Aina Villanger. I tillegg tilbyr Villanger individuell oppfølging med inntil to tilbakemeldinger og kommentarer på et lenger tekstarbeid som deltakerne jobber med utenom samlingene.

Skrivekunst-kurset består av tre samlinger over 6 timer sammenlagt. Kurset har plass til 8 deltakere.

Om kursholderen

Kursholder er poet og forfatter Aina Villanger. Hun har gitt ut to diktsamlinger og et prosaverk, Baugeids bok (2017), som hun mottok Tanum kvinnestipend for. Villanger ble tildelt Stig Sæterbakkens minnepris i 2019. Hun har tidligere gjennomført skrivekurs for både voksne og ungdommer på Kunstnernes Hus.

Hvordan skrive om kunst?

Parallelt med de skrivekunstkurset publiserer vi foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?» der seks kunstskribenter deler sine erfaringer og kunnskap om hvordan å skrive om kunst.

Se også