Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-20 (Restaurant 11-21)
Skjermbilde 2022 08 18 kl 11 21 28

Tingenes tårer

Edmund de Waal i samtale med Bjørn Bredal
Torsdag 01.09.22

Forlaget Press inviterer til et eksklusivt møte med Edmund de Waal på Kunstnernes Hus. De Waal er kanskje best kjent i Norge som forfatteren av den prisbelønnede og kritikerroste boken «Haren med øyne av rav», men han er også en av verdens ledende keramikere. Nå er han aktuell med en ny bok på norsk, «Brev til Camondo». Boken er hyllet internasjonalt.

Om boken

Grev Moïse de Camondo var en berømt bankmann og kunstsamler som bygde et hus til gjenstandene han samlet. Edmund de Waal utforsker det vakre huset med den overdådige samlingen av kunst, møbler og gjenstander fra la belle époque, i en serie lavmælte og gripende brev til greven.

Edmund de Waal vil intervjues av den danske kritiker og oversetter Bjørn Bredal. Bredal sier om «Brev til Camondo»: 'Brev til Camondo' er en fantastisk og original studie i psykologien til samleren, med et spesielt blikk for den jødiske samleren. Det lille slottet som Moïse de Camondo skaper og samler i rue de Monceau er fylt med gjenstander fra opplysningens århundre, hvis kunst, vitenskap og filosofi kulminerte med menneskerettigheter – også for jøder. Et fransk århundre som nå er spredt for alle vinder. – Tingene gråter.

Se også