Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-19 (Restaurant 11-23)

Gjestebud for gjestfriheten

Med Thurayya Alkury og Henrik Henriksen
Community dinner FB cover

Masahat sin populære “community dinner" vender tilbake med en femretters meny på Kunstnernes Hus, laget av den palestinske kokken og kunstneren Thurayya Alkury (Hummus Sapiens, Ostara) i samarbeid med kokk og matskribent Henrik Henriksen (MUNCH-museets restauranter, Ben Reddik).

Gjestebud for gjestfriheten forener kulinariske tradisjoner fra den arabiske verden og Norge, og inviterer til et måltid som reflekterer over gjestfrihetens betydning – hva det vil si å være vert, og gjest, i en verden der grenser, historier og identiteter er dypt sammenvevd.

Om arrangementet

Måltidet og fortellingene du vil oppleve er skapt for å gi håp, styrke og påminne oss om vår felles evne til å bære hverandre gjennom vanskelige tider. Menyen er inspirert av Munir Fasheh, Masahats hovedgjest, og hans refleksjoner rundt turab (jord) som en metafor for tilhørighet og forbindelser.

Noen av rettene serveres på keramiske fat laget av Halvor Skiftun Digernes og matskribent Andreas Liebe Delsett, opprinnelig designet til et minnemåltid for en forfulgt afghansk forfatter i Bodø. Kvelden inkluderer også en performance av kunstneren Ghenwa Noiré.

Når Masahat markerer sitt 10-årsjubileum, avslutter denne utgaven av Gjestebud for gjestfriheten tiåret med en gave ment å sette varige spor: en smak av arabisk gjestfrihet og norske tradisjoner, vevd sammen med smaker fra diasporaen – delt med et levende fellesskap av kunstnere og aktivister som bygger rom for solidaritet i byen vår.

Se også