Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Bærekraftig bokbinding

Med billedkunstner Tina Kryhlmann
Søndag 11.06.23
Bokbinding tina kryhlmann

Hvor kommer papiret i bøkene fra? Hva betyr 100% resirkulert papir? I dette kurset vil du, gjennom kunnskap om håndverket, prosessene og ressursbruken som ligger bak produksjon av bøker, kunne utvikle et nytt og rikere forhold til boken som objekt. Kurset krever ingen forkunnskaper og passer for alle som ønsker å lære en bokbinderteknikk.

Om kurset

I dette kurset vil vi lage en bok med hjelp av en tradisjonell, men forenklet koptisk bokbindermetode som du kan jobbe videre med på egen hånd etter fullført kurs, for eksempel gjennom ombruk av papiremballasje. Et viktig prinsipp for kurset er gjenbruk. Vi bruker restmaterialer fra trykkeri og resirkulert papir og unngår kostbart spesialutstyr. Tina vil introdusere kunstboka som format, men hvilken boktype du lager er opp til deg. Det kan være alt fra en notatbok til en bok du ønsker å fylle med bilder eller tegninger. Å lage egne bøker kan være både tidkrevende og tilfredsstillende. Sitter du med en bok-idé du ønsker å realisere? Det å kunne sette sammen en prototype kan for eksempel være nyttig kunnskap for å danne seg en forståelse av hvordan et bokprosjekt vil blir som objekt, både visuelt og fysisk. Kurset krever ingen forkunnskaper og passer for alle som ønsker å lære en bokbinderteknikk.

Om kursholderen

Tina Kryhlmann (1986) arbeider prosjektbasert med utgangspunkt i empati for omgivelsene og prosessene som materialene inngår i. Å jobbe slik at hun ikke påfører skade på omgivelsene, er en begrensing Kryhlmann bruker som sin kunstneriske metode – dette handler om å utforske måten mennesker kan leve og skape i den økologiske krisen verden befinner seg i. Det er naturens prosesser og materialenes historie, evolusjonært og kulturelt, som er gjenstand for hennes undersøkelser og for hvordan hun selv kan samhandle med omgivelsene. Med hjelp av kroppslige erfaringer, feltstudier og teoretisk bakgrunnsinformasjon, skaper hun i tillegg til de uavhengige og rent visuelle arbeidene sine, også et poetisk tekstmateriale som hun presenterer i bøker og filmatiske prosjekter.

Tina Kryhlmann har en MFA fra Konsthögskolan i Malmö (2017). Hun har blant annet stilt ut på Høstutstillingen, Galleri BOA, kunsthallen Kohta (Helsinki) og Sydhavn Station (København) og var sist aktuell med å fasilitere gruppeutstillingen Stedets tyranni, knyttet til tematikken kunstnerisk virke i den økologiske krisen.

Tina kryhlmann i atelieret

Se også