Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Babyomvisning

I utstillingen Kunst som straff
Tirsdag 12.12.23
Kunstnerneshus Jan Khur Tour 9502

Barselforeldre, besteforeldre og andre i selskap med barn under 2 år hilses velkommen til en tilbakelent omvisning i Agder Kunstakademiets utstilling Kunst som straff.

Om arrangementet

I denne omvisningen tar vi høyde for barnelyder og ammetåke når en av våre dyktige omvisere presenterer vår aktuelle utstilling. Etterpå samles vi i Atelier Felix, serverer frukt og legger yogamatter på gulvet, slik at de små også kan bli kjent.

Om utstillingen

Agder Kunstakademi er et kollektivt kunstverk i form av en treårig kunstutdanning i Agder Fengsel avd. Froland; et samarbeidsverk mellom innsatte og profesjonelle kunstnere. Det er en kunstutdanning som offentlig kunst, produsert av KORO (Kunst i Offentlig Rom). Kunstakademiet tilbyr et fritt, eksperimentelt kunststudium, utviklet og drevet av kunstnere, for innsatte i et høysikkerhetsfengsel. Nå, etter tre års program med 29 studenter, 20 gjestelærere og en rekke online forelesere, presenteres resultatet i utstillingen Kunst som straff på Kunstnernes Hus.

Soning i et høysikkerhetsfengsel er en hverdag og virkelighet de fleste får lite innblikk i. Når prosjektet nå møter offentligheten åpnes dette rommet litt, gjennom å gi studentenes uttrykk en plass utenfor soningssituasjonen som det vanligvis ikke har. Gjennom de utstilte kunstverkene og rammene for Kunstakademiet tematiserer utstillingen viktige spørsmål som kunstnerisk frihet og ytringsrom, forholdet mellom statlige instanser for kultur og justis, kunstens frigjørende potensial og dens rolle i samfunnet.

Utstillingen Kunst som straff står fra 24.11.23-14.01.24 og er laget i samarbeid med KORO. Den er støttet av Oslo Kommune, Kultur- og likestillingsdepartementet og Sparebankstiftelsen DNB.

Les mer om utstillingen

Se også