Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

30:ti

Med Robel Temesgen
Tirsdag 06.06.23
Bilde Robel Temesgen 30ti

Velkommen til en ny utgave av foredragsserien 30:ti, hvor en samtidskunstner presenterer sitt kunstnerskap i løpet av 30 minutter og ti bilder. I denne utgaven møter du Robel Temesgen. Foredraget er på engelsk.

Robel Temesgen

Robel Temesgen er for tiden Ph.D. stipendiat i kunstnerisk praksis ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har en MFA i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø i 2015, og en BFA i Fine Art (Maleri) fra Alle School of Fine Arts and Design, Addis Abeba University i 2010. Gjennom sitt arbeid fokuserer Temesgen på symbiotiske relasjoner og språk knyttet til mennesker, ulike steder og det åndelige.

Hans pågående prosjekter inkluderer Adbar, Addis Newspaper, Jebenas og Practicing Water. Arbeidene hans har blitt vist nasjonalt og internasjonalt på forskjellige plattformer i solo- og gruppeutstillinger. Hans seneste utstillinger har blant annet vært i Lingen Konsthalle, Lingen (2022), Tromsø Kunstforening, Tromsø (2022), ARoS Museum, Aarhus (2021), Para Site, Hong Kong (2021), Kunsthall Oslo, Oslo (2019), Portico Library, Manchester ( 2019), Circle Art Agency, Nairobi (2019). I tillegg har han mottatt en rekke priser og stipendier som, Lingen Art Prize (2022), Junge Akademie, Akademie der Künste, Berlin (2018) og IASPIS, Stockholm (2017) for å nevne noen. Temesgen er lektor ved Alle School of Fine Arts and Design, Addis Abeba University, og bor og arbeider mellom Addis Abeba og Oslo.

30:ti

Kunstnerforedragene 30:ti inviterer til eksklusive innblikk i en serie samtidige kunstnerskap. Et panel bestående av studenter fra KHiO og UiO har valgt ut åtte aktive kunstnere som i løpet av tretti minutter og ti bilder får presentere seg selv og sitt arbeid. Etter foredragene åpner vi for spørsmål fra salen. Foredragene arrangeres en tirsdag i måneden på Kunstnernes Hus Kino og er gratis og åpne for alle.

For anledningene tilbyr Lofthus Samvirkelag kunstnerrabatt til alle deltakere mot fremvisning av billett.

Se alle foredragene her.

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som muliggjør prosjektet.

Studentpanelet

Adin
Amanda
Anna
Dina
Dominika
Sara

Støttet av

Sbs logo positive 1