Velkommen til en ny utgave av foredragsserien 30:ti, hvor en samtidskunstner presenterer sitt kunstnerskap i løpet av 30 minutter og ti bilder. I denne utgaven møter du Robel Temesgen. Foredraget er på engelsk.
Robel Temesgen
Robel Temesgen er for tiden Ph.D. stipendiat i kunstnerisk praksis ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har en MFA i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø i 2015, og en BFA i Fine Art (Maleri) fra Alle School of Fine Arts and Design, Addis Abeba University i 2010. Gjennom sitt arbeid fokuserer Temesgen på symbiotiske relasjoner og språk knyttet til mennesker, ulike steder og det åndelige.
Hans pågående prosjekter inkluderer Adbar, Addis Newspaper, Jebenas og Practicing Water. Arbeidene hans har blitt vist nasjonalt og internasjonalt på forskjellige plattformer i solo- og gruppeutstillinger. Hans seneste utstillinger har blant annet vært i Lingen Konsthalle, Lingen (2022), Tromsø Kunstforening, Tromsø (2022), ARoS Museum, Aarhus (2021), Para Site, Hong Kong (2021), Kunsthall Oslo, Oslo (2019), Portico Library, Manchester ( 2019), Circle Art Agency, Nairobi (2019). I tillegg har han mottatt en rekke priser og stipendier som, Lingen Art Prize (2022), Junge Akademie, Akademie der Künste, Berlin (2018) og IASPIS, Stockholm (2017) for å nevne noen. Temesgen er lektor ved Alle School of Fine Arts and Design, Addis Abeba University, og bor og arbeider mellom Addis Abeba og Oslo.
30:ti
Kunstnerforedragene 30:ti inviterer til eksklusive innblikk i en serie samtidige kunstnerskap. Et panel bestående av studenter fra KHiO og UiO har valgt ut åtte aktive kunstnere som i løpet av tretti minutter og ti bilder får presentere seg selv og sitt arbeid. Etter foredragene åpner vi for spørsmål fra salen. Foredragene arrangeres en tirsdag i måneden på Kunstnernes Hus Kino og er gratis og åpne for alle.
For anledningene tilbyr Lofthus Samvirkelag kunstnerrabatt til alle deltakere mot fremvisning av billett.
Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som muliggjør prosjektet.
Bilde:
Robel Temesgen
Studentpanelet
Adin Mušić
Jeg bor i Oslo og er født og oppvokst i Kristiansand. Med bakgrunn i en bachelor fra Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo startet jeg min Master-utdanning på samme sted i 2022. Jeg ønsket og være del av studentpanelet for å kunne få muligheten til å introdusere unge mennesker for samtidskunst og på den måten skape bredere kunnskap om kunstverden.
Amanda Ruiz Friis
Jeg studerer til en Bachelor ved avdeling tekstilkunst på andre året på Kunsthøyskolen i Oslo. KH studentpanel gjør det mulig for meg å være delaktig på en plattform hvor jeg får innblikk i kunstnernes praksis og mangfoldet som finnes i den unge kunstverden.
Anna Penkova
Jeg har en mastergrad i Kunst og politikk fra NTNU, og tar for tiden en masterutdannelse i Screen Cultures ved UiO. Faglige fokuserer jeg på spenningsfeltet medieøkologi og estetikk, og emner hvor relasjonen mellom teknologiske systemer, politikk og forestillinger om økologisk kollaps er i fokus. Ved siden av studiene jobber jeg som formidlingsansvarlig / kurator fagprogram på Black Box teater. Panelet er en fin mulighet til å utvide og bygge nye relasjoner mellom mediestudier og kunstfeltet, og ikke minst å engasjere lokale kunstnere til å formidle sine praksiser bredere – å være en del av dette prosjektet er både meningsfylt og lærerikt.
Dina Abdal Naser Haider Al-Makhrami
Jeg er 21 år og studerer første året på Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling billedkunst der jeg jobber med analogt foto og tekstil. Min deltagelse i Kunstnernes Hus studentpanel er basert på et ønske om å kunne tilby unge mennesker et lavterskeltilbud inn i kunsten, en mulighet til å møte aktive kunstnere og lære mer om samtidskunst.
Dominika Kotschy
Jeg heter Dominika Kotschy og kommer fra Polen. For tiden studerer jeg Screen Cultures ved Universitetet i Oslo. Jeg har også en psykologisk utdannelse og en stor lidenskap for film. Jeg ønsket å delta i studentpanelet for å utvikle mine evner til å organisere arrangementer og bli kjent med kunstverdenen i Oslo.
Sara Bauer Gjestland Zamecznik
Jeg er 25 år og tar en bachelor i keramikk på KHiO. I mitt eget kunstnerkskap er jeg for tiden interessert i hvordan sansene påvirker vår hverdag, og spesielt hvor viktig taktile opplevelser er for synssansen.
Jeg ønsket å være med i panelet fordi jeg selv er dårlig til å prioritere foredrag og utstillinger. Gjennom mitt engasjement håper jeg å gjøre detenklere for andre, i samme situasjon, til å kunne delta på slike arrangementer.