Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Ny styreleder ved Kunstnernes Hus

Stiftelsen Kunstnernes Hus har fått ny styreleder: billedkunstner Pedro Gómez-Egaña overtar rollen etter kollega Trond Hugo Haugen.

Pedro Gomez Egana Trond Hugo Haugen

Pedro Gómez-Egaña ble valgt som ny styreleder ved konstituering av styret den 9. mai 2023.

– Jeg er begeistret for muligheten til å være med på laget på Kunstnernes Hus i rollen som styreleder. Denne institusjonen betyr mye for vårt felt i Norge, ikke bare som et fantastisk utstillingssted med en verdifull internasjonal profil, men også som et viktig anker og møtepunkt for samfunnet vårt. Det er spennende tider i vente med et nykonstituert styre og en ny kunstneriske ledelse, noe som bringer med seg frisk energi og nye ambisjoner. Jeg ser frem til et tett samarbeid med alle her på huset, til å utnytte denne energien på en måte som samsvarer med vår tid og behovene i vårt felt, og til å hedre arbeidet til generasjonene av kunstnere, kulturaktører og publikum som har etablert, utviklet og vedlikeholdt denne institusjonen i så mange år.

Trond Hugo Haugen overlater ledervervet til Gómez-Egaña etter å ha vært styreleder siden november 2017:

- Jeg ønsker kollega og kunstner Pedro Gómez-Egaña velkommen som ny styreleder og overrekker samtidig styrets ambisiøse mål om et renovert og oppgradert Kunstnernes Hus til 100-årsjubileet i 2030. Reisen er påbegynt, nå starter en ny økt og jeg ber alle venner av Kunstnernes Hus trå støttende til kommende år. Sammen gjør vi det mulig! For i dag, som i morgen, er det viktig å ta vare på og utvikle dette fantastiske huset til for kunsten, kunstnere og publikum. Jeg vil også ønske kollega Kiyoshi Yamamoto velkommen som ny nestleder, og takker avtroppende nestleder Silje Linge Haaland, samt resten av styret og stab, for tett og godt samarbeid.

Den nye styrelederen Pedro Gómez-Egaña er kunstner og professor i skulptur og installasjon ved Kunstakademiet, Kunsthøgskolen i Oslo. Sentralt i hans praksis er skulpturens performative potensiale som han utforsker gjennom immersive installasjoner og situasjoner som tematiserer oppmerksomhet som økonomisk gode. Han studerte ved Goldsmiths College, Kunsthøgskolen i Bergen, og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Han har vært forsker ved Goldsmiths College og Laban Centre London. Nylige utstillinger inkluderer den 16. Lyonbiennalen, Frankrike; den 15. Istanbulbiennalen, Tyrkia; Performa13, New York, USA; Contour Biennal, Belgia; Kochi-Muziris-biennalen, India, samt separatutstillinger på Yarat Contemporary Art Space, Baku, Munchmuseet, Oslo, og nyere oppdrag fra Kunstsamlingen til Oslo kommune, og Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche.

Det nye styret

Stiftelsen Kunstnernes Hus har et styre bestående av syv medlemmer. Fire medlemmer skal være billedkunstnere, ett fra Kulturdepartementet, ett ansatt på fritt grunnlag og ett skal være de ansattes representant. Styret oppnevner institusjonens kunstneriske leder.

Det nye styret fra og med 9. mai 2023 består av:

Pedro Gómez-Egaña (styreleder)

Kiyoshi Yamamoto (nestleder)

Hilde Hauan Johnsen (styremedlem)

Kjell Veivåg (styremedlem oppnevnt av KUD)

Maya Økland (styremedlem)

Silja Espolin Johnson (ansattrepresentant)

Svein Lund (styremedlem)

Cecilie Nissen (vara)

Leonie Merkl (vara for ansattrepresentant)

Marius Dahl (vara)

Åse Ryvarden (vara)