Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Å sette kunsten i riktig lys

Overlyssalene har fått oppgradert belysningen for å etterkomme ønsket både om bedre lys og en mindre iøyenfallende lysrigg. De rene linjene i interiøret har vært utgangspunktet for tanken om at belysningsutstyret bør ta minst mulig plass. Samtidig skal den ivareta en mengde funksjoner, hvorav den viktigste: Å sette kunsten i riktig lys.

DSCF0213

Mer om belysningen

Lysteknisk er det en utfordring å gi en jevn belysning av vegger fra 7 m høyde og med 2 m avstand. I utstillingssalene er dette blitt ivaretatt med en kombinasjon av ulike lysprinsipper og komponenter i form av en spesialtilpasset L-profil langs overlysåpningens kant, med integrert strømskinne for spotbelysning og lineær belysning.

Spotbelysning med oval lysfordeling gir en jevn veggvasking for en allsidig bruk av utstillingsrommene. Strømskinnen er gjenbrukt fra det tidligere belysningsanlegget og gir mulighet for fleksibel spotbelysning som kan rettes mot begge sider eller ut i rommet. Den karakteristiske buen mellom vegg og himling er lyssatt av et mykt lys for å fremheve den buede formen.